Gözler Obama-Putin görüşmesindeydi!

Antalya'daki G 20 Zirvesi'nde dünya liderleri ikili görüşmeler yaptı. Gözler ABD Devlet Başkanı Obama ile Rusya lideri Putin arasındaki görüşmedeydi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin G 20 zirvesi sırasında görüştü.

İki liderin başbaşa görüşmesi yaklaşık 35 dakika sürdü. Görüşmeye Obama’nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ve bir Rus çevirmen eşlik etti.

Beyaz Saray’dan ismini açıklamayan bir yetkili görüşmede Suriye'deki gelişmelerin ele alındığını belirtti. Paris’teki terör saldırısının Suriye meselesini daha acil hale getirdiğini kaydeden yetkili, "İki liderin Suriye’de ateşkes, geçici hükümet ve BM’nin arabuluculuğunda barış görüşmeleri yapılmasında hemfikir olduğunu kaydetti.

Yetkili ayrıca Obama’nın Rusya’nın Suriye’deki askeri çabalarının IŞİD üzerine odaklanmasının önemine değindiğini vurguladı.

Kremlin kaynakları da iki liderin görüşleri arasında farklılıklar olmaya devam ettiğini ancak konuşmanın tonunun yapıcı olduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Devlet Bahçeli'den çıkış: Alayı gelsin Gündem On yıl sonra da Milli Füzeyi konuşuruz Gündem TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz serbest Gündem Putin-Obama görüşmesi sırasında ilginç anlar! Kimse anlayamadı Gündem