Emirgan'a AVM tartışması büyüyor!

İstanbul'un imara açılmayan ender arazilerinden biri olan Emirgan Korusu, hemen yanındaki alana alışveriş merkezi tartışmalarıyla gündeme geldi. Alana alışveriş yapılacağı iddia edildi. Arazinin sahibi Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, "araziye alışveriş merkezi değil, alışveriş caddesi ve 2 katlı butik oteller yapacağız" diyerek yalanladı.

Abone ol

İstanbul'u İstanbul yapan tarihi miraslardan biri olan Emirgan Korusu'nun yanındaki arazi inşaata açıldı. İmara açılan 158 dönümlük alana alışveriş merkezi ve dev rezidans yapılacağı iddia edildi.

Araziyi 1 milyar 5 milyon 522 bin liraya satın alan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ise iddiaları ilginç bir şekilde reddetti.

Tartışma yaratan iddilar üzerine açıklama yapan şirket, alana alışveriş merkezi değil, alışveriş caddesi yapılacağını açıkladı. Açıklamaya göre, alana 2 katlı binalar inşa edilecek. Projenin ihale tarihi ise 3 Mart.

Emlak Konut projeyi Turizm Bakanlığı ile birlikte hazırladı. Bakanlık arasada, turizm tesis alanı ve park alanı olarak yapılaşmaya izin verdi. Buna göre proje kapsamında 108 bin 700 metrekarelik inşaat yapılması planlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada da, arazinin Emirgan Korusu ile ilgisinin olmadığı, Emirgan Korusu’nun imara açılmayacağı ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

F Tipi 3 şifre! Gündem Bakanlar Kurulu toplandı Gündem Adalet Bakanlığı'nda 80 milyonluk vurgun Gündem 19'ar yıl isteniyor Gündem