Kardak kahramanına takipsizlik

SAT Komandosu Albay Ali Türkşen'in “Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir” isimli kitabında üstlerine hakaret ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Genelkurmay Adli Müşavirliği'nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, askeri savcılık dava açılmasına gerek görmedi.

Abone ol

Türkiye’nin Kardak çıkarmasında kayalıklara Türk Bayrağı’nı diken timin komutanı olarak tanıdığı Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen hakkındaki soruşturma daha takipsizlikle sonuçlandı.

Türkşen'in cezaevinde kaleme aldığı “Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir” kitabında üstlerine hakaret ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada dava açılmasına gerek görülmedi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3'üncü Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı, Türkşen'in "hukuksuzca tutuklanan bir TSK mensubu olarak yaşanan haksızlıklara dikkat çektiğini" belirtti.

Askeri Savcı Hakim Albay Alaattin Karakaya imzalı kararda Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davası ile ilgili verdiği hak ihlali kararı hatırlatıldı. Savcılık, Balyoz, askeri casusluk ve benzeri davalarda çok sayıda TSK mensubunun yıllarca tutuklu kaldığı ve kamuoyunda suçlu gibi gösterildikleri vurgulandı.

Genelkurmay Adli Müşavirliği; Türkşen'in kendisinden rütbeli komutanların onur, şeref ve saygınlığını zedelediği” iddiasıyla Türkşen hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunun Kaynak Yayınları'nın kitabın yayınlanmasından 1 buçuk yıl sonra yapılması dikkat çekmişti.

Balyoz davasında üç buçuk yıl Hasdal Cezaevi’ne kaldıktan sonra, Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararı ile tahliye olan Türkşen; yeniden yargılama sonucunda silah arkadaşıyla birlikte beraat etmişti.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Hüseyin Aygün'den Kılıçdaroğlu'na uyarı! Gündem Reno işçisi yine kazandı! Gündem Özgecan davası, Türkiye'nin davası Gündem İlber Ortaylı: Çocukluktan kalan hayalden ibaret Gündem