Ukrayna'da savaş başladı!

Ukrayna'daki krizi büyüyor. Slavyans'ta başlayan olaylar Odessa'ya sıçardı. Çatışmalar sırasında Batı yanlıları, Rus Yanlıları'nın sığındığı sendika binasını ateşe verildi. 38 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Ukrayna Ordusunun, Rusya yanlısı silahlı grupların kontrolünde olan doğudaki Slavyansk'ta başlattığı operasyon Odessa'ya kadar uzandı.

Odessa kentinde, Batı yanlıları ile Rusya yanlıları karşılıklı protesto gösterileri yaptı. Ardından iki grup arasında silahlı çatışma çıktı.

Çatışmalar sırasına Rusya yanlıları bir sendika binasına sığındı. Batı yanlıları, binaya molotofkokteylleriyle saldırdı. Bina alev aldı.

İçeride bulunan yüzlerce kişi yaralandı. 30 kişi dumandan zehirlenerek, 8 kişide alevlerden kaçmak için camdan atlayarak can verdi. Odessa'da gün boyu süren çatışmaların bilançosu 2 ölü 65 yaralı oldu.

Olaylar sonrasında Rus yanlıları, Slaviansk kentinde günlerdir alıkoydukları AGİT üyelerini serbest bıraktığını açıkladı.

Odessa kentindeki tansiyonun yükselmesi üzerinden Rusya ve ABD'dan açıklamalar geldi. Ukrayna yönetimine operasyonları durdurun çağrısı yapan Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev; "Kendi halkına karşı başlatılan bu savaşın sorumluluğu, Kiev'de suç kararları alanlara aittir" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf ise yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "17 Nisan'da Cenevre'de verilen taahhütlerin uygulanması yönünde tekrar çağrı da bulunuyoruz. ABD, anlaşmanın uygulanmasına destek vermeye hazırdır” denildi.

ulusalkanal.com.tr

Polis karakoluna ses bombalı saldırı Gündem CHP'nin teklifine MHP ve HDP'den destek Gündem Meclis'te ilginç yasak! Gündem Antibiyotik alarmı! Gündem