Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü kutlandı

Zaferin 100'üncü yılı için, Türkiye'nin 81 ilinden giden şehit yakınları Çanakkale'deki etkinliklere katıldı. Zafer yurdun dört bir noktasında coşkuyla kutlandı, şehitler anıldı.

Abone ol

Büyük Zaferin yüzüncü yıl dönümü için Çanakkale 18 Mart Stadyumu'nda tören düzenlendi.

100'üncü yıl coşkusu stadyuma da yansıdı. Platformda dev ekrandan Çanakkale'yi tanıtan film gösterildi.

Törende, bugünün askeri birliklerinin yanı sıra, Çanakkale Savaşı sırasında kullanılan üniformaları giyen askerler de yer adı.

Türkiye'nin 81 ilinden gelen şehit yakınları da, kendilerine sahada ayrılan özel bölümde kutlamaları izledi.

Üzerinde, 'Çanakkale Geçilmez' yazan altın madalya, 253 bin şehit anısına Türk Bayrağı'na takıldı.

Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü, kentte farklı bir coşku ve heyecanla kutlandı. Şehitleri selamlamak için TCG Fatih firkateyninden 21 pare top atışı yapıldı.

İzmir'de 100 yıllık zaferi anlatayan sergi ziyaretçi akınına uğradı.

Liseliler de yüzyıllık zaferi unutmadı. Aksaray'da lise öğrencileri gün boyu şehitlerin isim ve yaşlarının yazılı olduğı kıyafetle ders yaptı.

Aydın'da Okul korosu Çanakkale destanını konu alan türküler söyledi.

Minikler de Çanakkale zaferini kutladı. İstanbul Bostancı'daki Yapa Anaokulu öğrencileri Çanakkale şehitlerini temsilen bir maket hazırladı. Minikler hazırladıkları maketi Atatürk büstüne bıraktı.

Çorum'da şehit aileleri için düzenlenen yemeğe Vali Ahmet Kara'nın tepkisi damga vurdu.

Vali Kara, 20 yıl önce Şırnak'ta şehit olan Erkan Karaca'nın babası Garip Karaca ile sohbet etti. Şehit babası sorunlarını anlattı, ilgisizlikten yakındı.

Vali Ahmet Kara, şehit babasına "Önce kendine gel" dedi ardından masadan kalktı.

Uludağ Üniversite öğrencileri o günleri yaşamak için buğday çorbası ve soğuk hoşaf dağıttı.

Biga'ya benzer görüntüler Konya'nın Kulu ilçesinde ortaya çıktı. İlçe Jandarma Komutanlığı halka 3 bin 800 adet Türk bayrağı dağıttı.

Vatan Partisi Kayseri İl Başkanı Profesör Doktor Eyüp Selahattin Karakaş asırlık zaferle ilgili basın açıklaması düzenledi.

ulusalkanal.com.tr

Yasağa karşı ilginç protesto Gündem O liseler mezun veremedi! Gündem MHP'den Alan'ın aday adayı olmama kararıyla ilgili ilk yorum geldi Gündem Digitürk'ün Ulusal Kanal ambargosuna CHP ve MHP'li vekillerden tepki Gündem