Ercan Havalimanı Hava Trafik Kontrol kulesi çalışanları greve gitti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ercan Havalimanı Hava Trafik Kontrol kulesi çalışanları dün gece greve çıktı. Sivil Havacılık Dairesindeki sorunlara dikkat çekmek isteyen işçiler, kalkış ve iniş hizmeti vermedi, seferler aksadı.

Abone ol

Çalışma şartlarının iyileştirilmesini isteyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ercan Havalimanı çalışanları dün gece greve gitti, seferler aksadı.

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası yaptığı yazılı açıklama ile saat 21.00'den itibaren Ercan Havalimanı iniş ve kalkış trafiklerine hizmet veren “Kule” ve “Yaklaşma” birimlerinde, sabah 07.00’ye kadar grevde olduğunu duyurdu.

Sivil Havacılık Dairesindeki sorunlara dikkat çekmek isteyen işçiler, grevlerine müdehale olması halinde 10 saatlik grevin 24 saate çıkartılacağını ve hava sahasının tamamını kapatacaklarını açıkladı.

Saat 21'de grevin başlaması ile; Türk Hava Yolları'nın Ercan’dan İstanbul’a gelecek 2 uçağı aprona çekilirken, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Ercan –İstanbul seferini yapacak olan iki uçak gecikme yapmak zorunda kaldı.

Saat 23:00'te Kıbrıs Hükümeti ile sendika arasında yapılan görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasıyla, grev sona erdi. Uçuşlar 23.00’ten itibaren planlandığı gibi yapılmaya başlandı.

ulusalkanal.com.tr

"Oto kiralama sektöründe denetim mekanizması işletilsin" çağrısı Ekonomi A101'den flaş açıklama Ekonomi Karpuz çiftçinin yüzünü güldürdü Ekonomi Palandöken: Kurban ve et fiyatları spekülasyonla yükseliyor Ekonomi