"Psikolojik bariyer yok"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan ziyaretinin ikinci gününde mevkidaşı Antonis Samaras ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, Kıbrıs konusunda müzakerelerin yeniden başlaması gerektiğini belirtti. Doğu Akdeniz'deki tansiyona ilişkin de "Tek taraflı adımlardan kaçınma" çağrısı yaptı.

Abone ol

Kıbrıs Rum Kesimi'nin petrol ve doğalgaz aramaları nedeniyle Doğu Akdeniz'de tansiyon yükselirken, Türkiye ve Yunanistan, Atina'da Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısı'nda bir araya geldi.

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, Kıbrıs sorunu konusunda müzakerelerin yeniden başlaması gerektiğini belirtti.

Davutoğlu, Rum Kesimi'nin Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arama hamlesini değerlendirdi, "tek taraflı hamlelerden kaçılılmalı" dedi.

Öte yandan Atina yönetimi, Davutoğlu'nun ziyaretinde yayınlanacak ortak bildiride Kıbrıs konusunun yer almayacağını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Denizde korkutan hortum! Gündem İran IŞİD'i vurdu! Gündem Yasin Börü cinayetinde 7 tutuklama Gündem Tavsiye kararları oylanacak! Gündem