İstanbul Eczacı Odası, Sağlık Bakanlığı’na çağrı yaptı

İstanbul Eczacı Odası 16 Temmuz sabahı FETÖ'cü darbe girişimini kınayan bir açıklama yaptı. Ancak oda içindeki bazı muhalifler açıklamayı çarpıtarak yönetimi FETÖ'cü ilan etti. Bunun üzerine devreye giren Sağlık Bakanlığı da oda yönetimi hakkında dava açtı. Bugün bir basın açıklaması yapan Eczacı Odası yönetimi FETÖ'cü olmadıklarını vurguladı, davanın geri çekilmesini istedi.

Abone ol

İstanbul Ezcacı Odası Fethullahçı darbe girişimini aradan 24 saat geçmeden kınadı. Ancak açıklama mulalif üyeler tarafından çarşıtıldı. Bir anda İstanbul Eczacı Odası'nın FETÖ'cü olduğu iddiası sosyal medyada yayıldı.

Konuyu incelemeye alan Sağlık Bakanlığı da Oda yönetimi hakkında görevden alma davası açtı.

İstanbul Eczacı Odası yönetimi de FETÖ'cü olmadıklarını anlatmak için basın açıklaması yaptı.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, görevden alma davasının 15 Temmuz'dan sonra milli birlik ve mutabakat söylemini öne çıkaran anlayış ile örtüşmediğini belirtti. Sarıalioğlu, Sağlık Bakanlığı'nı davayı geri çekmeye çağırdı.

Eski İstanbul Eczacı Odası Başkanı ve Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel de eczacılara destek verdi; "burada FETÖ'cü olmaz" dedi.

Milletvekilleri, Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti, 9 Ecza Odası da Eczacılar Odası'na sahip çıktı.

Haber: Mesut Törün - Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

Bir öğrencinin okula adımı en az 500 TL'den başlıyor Sağlık 27 Ağustos ehliyet sınav sonuçları açıklandı Sağlık MEB'de 11 bin 285 personel açığa alındı Sağlık Erken yaşta antibiyotik alerji riskini artırıyor Sağlık