Yurt’tan ''katılmıyoruz'' açıklaması

Abone ol

Yurt gazetesi yazarı İnci Hekimoğlu, önceki gün yayımlanan "Hoşçakalın derken" başlıklı son yazısında ucuz iftiralarla Aydınlık hareketine saldırmıştı. Hekimoğlu'nun giderayak MİT yalanlarına İşçi Partisi'ne saldırmasına tepki yağdı. Hekimoğlu'nun yazısının ardından Yurt gazetesi de bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Gazetemizin dünkü sayısında yayınlanan arkadaşımız İnci Hekimoğlu'nun yazısında yeralan Aydınlık Gazetesi ve Doğu Perinçek hakkındaki değerlendirmelere katılmadığımızı okurlarımıza açıklıyoruz." İnci Hekimoğlu, geçtiğimiz yıllarda PKK'ya yakınlığıyla bilinen Özgür Gündem gazetesinde röportajlar yapıp köşe yazıları yazıyordu. Ergenekon tertibine destek olan söyleşilere imza atan Hekimoğlu, Taraf gazetesinde de politika editörü olarak görev almıştı.

Ergenekon vb. tertiplerde gerçekleşen tahliyelerin ardından "Tahliyelerin Arkasındaki Karanlık" başlıklı yazı kaleme alan Hekimoğlu, tahliyeleri eleştirerek, tahliye olan isimlerin AKP ile ittifak halinde olduğu, AKP'nin İşçi Partisi'nin CHP'den alacağı oyu hesap ederek tahliyelere onay verdiğini iddia etmişti.

ulusalkanal.com.tr

TSK 2 site için takip başlattı Gündem TSK'dan 'Süleyman Şah' açıklaması Gündem PKK 23 Nisan'da 15 çocuk kaçırdı Gündem Anketten o çıktı Gündem