Türkiye sevdalıları Vatan Partisi'nde - 1

Abone ol

Atatürk Devrimlerinin evrensel geçerliliği tartışılmazdır. Bölünme girişimleri, Ortaçağ karanlığı, neoliberal yıkım, sistemsel çürüme, bölgesel çatışma riski karşısında Atatürk'ün programının acilen hayata geçirilmesi gerektiğini haykıran Vatan Partisi, taşıdığı misyon itibariyle salt Türkiye mücadelesi vermiyor. Bölgemizde akan kanın durması, Ortadoğu'ya barışın gelmesi için tarihi bir görev üstleniyor.

Atatürk'ün Büyüklüğü

Vatan Partisi, Avrupalılar arasında da çok geniş bir ittifak potansiyeline sahiptir. ABD, Ortadoğu'dan sonra Avrupa'da da siyasal İslam'ı kullanmaya başladı. Paris (Charlie Hebdo) saldırılarına, Avrupa'nın her yerinden Ortadoğu'ya savaşmaya giden "Çihatçı Sorunsalı"na, bu açıdan da bakmak gerekiyor. Kime hizmet ettiğinin farkında olmayan, Avrupa doğumlu binlerce Cihatçı, bugünün ve yarının saatli bombalarıdır. Laiklik, bölgesel ve uluslararası işbirliği, kısacası Atatürk'ten başka bir seçenek yok. Yıllardır Atatürk'e saldıranların, Atatürk'ün büyüklüğünü keşfedecekleri döneme girdik.

Yurtdışından yoğun katılım

Ankara Arena'da 15 bini aşkın vatanseverin katılımıyla düzenlenen "Milli Hükümet için Birlik Kurultayı" dünyanın her yerinden büyük bir ilgiyle izlendi. Çok sayıda Türkiye sevdalısı öncümüz, Vatan'da, Atatürk'te birleşenlerin partisine üye oldu. "Yurtta Barış, Komşularda Barış, Komşularla Barış", Laiklik, Kadın-Erkek eşitliği, çevre bilinci, üretim ekonomisi, sanatıyla, bilimiyle Türkiye'nin olduğu kadar Avrupa'nın da çıkarınadır.

"İlk günden üye olmak istedik"

Dünyanın her yerinden Vatan Partisi'ne yoğun bir katılım var. Görüştüklerimiz heyecanlı, umutlu, kararlı: "İlk günden üye olmak istedik", "Ailece üye olduk", "Atatürk'te birleşenlerin adresi Vatan Partisi'dir". Üye olanların büyük çoğunluğunun emekçi, öğrenci, biliminsanı, sanatçı olmaları dikkat çekiyor.

Türkiye'nin umudu Vatan Partisi!

Çağdaşlığı, bağımsızlığımızı ve birliğimizi savunan vatanseverlerimiz, "Umudumuz kalmamıştı. Ama artık Vatan Partisi var", "Atatürkçüler, Vatan Partisi'nde birleşmelidir" diyorlar. Kuvayı Milliye ruhuyla halkçılar, milliyetçiler, sosyalistler Atatürk'te, Vatan'da birleştiler. Milli Meclis, Milli Hükümet mücadelesinde yurtdışındaki vatanseverlerin katkıları yadsınamaz. Tarihi Ankara garının karşısındaki Arena'da, geleceği kurmanın kararlılığı hâkimdi. İşçi Partisi'nin yaptıkları Vatan Partisi'nin yapacaklarının teminatıdır. Vatan Partisi, milletimizin çıkarlarını kararlılıkla savunmaya devam edecektir. Milletin güveni tamdır.

"Görev istiyoruz"

Berlin'den Londra'ya, Zürih'den Paris'e vatanseverlerimiz, Milli Kuvvetlerin partisine üye olarak bölünme tehlikesine ve Ortaçağ karanlığına karşı göreve hazır olduklarını resmen ilan ediyorlar. "Görev istiyoruz!", "Yaparız!" diyorlar. Hemşehri derneklerinden spor kulüplerine, diplomatik temsilciliklerimizden siyasi partilere değin, her yerde Vatan Partisi konuşuluyor. Milletin öncülerinin emperyalist merkezlere, yerli işbirlikçilerine meydan okuması yurtdışında geniş yankı uyandırdı. Mesele meydan okumak değil, çözümler sunmaktır. Vatan Partisi, tam da bunu yapıyor. "Perinçek-İsviçre Davası"nda, "Tarihi Şam Ziyareti"nde olduğu gibi, her alanda eylemli olarak çözümlerin gösterilmesi, Vatan Partisi'nin Türkiye sınırlarının dışında da hızla büyüdüğünün göstergesidir.

"Vatan"ı birlikte kurduk

Avrupa'da yaşayan vatanseverlerimiz, 'Lozan 2005 - Strazburg 2015' diriliş sürecinde, mücadelenin merkezinde önemli başarılara imza atmıştır. Yeniden Cumhuriyet mücadelesinde, tecrübeli ve genç kadrolarıyla Vatan Partisi Yurtdışı Temsilciliği, lokomotif işlevi gördü. Diriliş ve seferberlik sürecine, yurtdışında yaşayan vatanseverlerimizin çok önemli katkıları oldu. Vatanseverlerimiz, gençlerimiz Atatürk Devrimlerine sahip çıktı. Emperyalizm kaynaklı Ermeni iddiaları, Ergenekon-Balyoz Davaları, Milli Anayasa Forumları, Gezi Protestoları (Haziran Halk Hareketi) yurtdışında da kitleleri alanlara çekti. Yurtdışındaki vatanseverlerimiz, bağımsızlık ve çağdaşlık mücadelesinin merkezinde yer aldılar. Milli Meclis, Milli Hükümet hedefine kilitlenen yurtseverler Vatan Partisi'ne her türlü katkıyı sunmaya hazırdır.

Beyhan Yıldırım

ulusalkanal.com.tr

Naci Beştepe, Yunanistan'ın 16 adamızı işgalini ve iktidarın tutumunu değerlendirdi Gündem Mustafa Kemal'in karargahındaki bayraklar yenilendi Gündem Savaşa hazır olun talimatı Gündem Özgecan ile Şahmeran'ı Tarsus'ta buluşturan bir beden ve bir kara yazgı Gündem