Açılımın sonuçları yeşil sahada!

Hükümetin açılım politikasıyla bölgenin daha da karmaşık hale geldiği şu günlerde, Türkiye Kupası’nda Cizrespor-Göztepe maçında yaşananlar, AKP’nin ‘açılım politikası’nın yeşil sahalara yansıması olarak değerlendirildi

Abone ol

Hükümetin açılım politikasıyla bölgenin daha da karmaşık hale geldiği şu günlerde, Türkiye Kupası’nda Cizrespor-Göztepe maçında yaşananlar, AKP’nin ‘açılım politikası’nın yeşil sahalara yansıması olarak değerlendirildi

Türkiye Kupası 3. turunda önceki gün oynanan Cizrespor- Göztepe maçı oldukça gergin bir ortamda geçti. Konuk takım maç boyunca protestolara maruz kaldı. Diyarbakır’da yaşananlar nediyle bölgede maçlar iptal edilmişken, sözde özerlik ilan edilen Cizre’de ise Türkiye Kupası maçının oynatılması birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Cizre’de bu şartlarda grup maçlarının oynatılıp oynatılmayacağı ise merak konusu.

Göztepeliler, Cizre’deki ayrıntıları Aydınlık’a anlattı:

Cizre’ye giden Göztepe Yalı Derneği Başkanı Behçet Şenözhür, maç için İzmir’den hareket etmeden önce taraftarların stada alınmayacaklarını öğrendiklerini söyledi. Şenözhür, özel uçak kaldırıldığını ancak taraftarların alınmadığını belirtti.

Olayların hava alanından başladığını söyleyen Behçet Şenözhür, ilk tehlikeyi de burada atlattıklarını anlatı. “Uçak’tan inmemizle Cizre taraftarlarının saldırısına uğradık. Göztepeli taraftarlar, takımlarına hoş geldiniz demek için havaalanına gelmişti. Pankart açıldı. Cizre taraftarları, pankartın açılması üzerine Göztepelilerin üzerine yürüdüler. Ufak çaplı arbede çıktı. Polisin araya girmesiyle Cizre taraftarları alanın dışına alındı. Beş adet zırhlı, kurşun geçirmez araçlarla stada doğru yola çıktık. Yolda taşlı ve havayı fişekli saldırılar oldu. Stada varıldı. Protokol tribünün küçüklüğü gerekçe gösterilerek 10 yönetici stada alındı” dedi.

İSTİKLAL MARŞI’NA SAYGISIZLIK

İstiklal Marşı Cizrespor taraftarlarınca ıslıklandı diyen Şenözhür; “Maç esnasında sahaya çok sayıda pet şişe ve taş atıldı. Yanlışlıkla kendi tribünlerine de göz yaşartıcı bomba attılar. Bundan yöneticiler de etkilendi. İlk golden sonra sahaya taraftarlar sahaya girdi. “İşte PKK, işte halk” tezahüratı atıldı. Stadın içinde yüzlerce özel harekât polisi vardı” şeklinde konuştu.

‘KAYBETMESEYDİK ÇIKMAMIZ ZORDU’

Taraftarların stada atlamasını engelleyecek dikenli tellerin bulunmadığını söyleyen Şenözhür, maç bitiminde bütün izleyicilerin saha içine girdiğini anlattı. ‘Maçı kaybetmeseydik oradan çıkmamız zor olurdu’ diyen Şenözhür, “Eğer bir mağlubiyet durumu olsaydı, polis müdahale edene kadar en azından futbolcularımız zarar görebilirdi. Havalanına giderken yine taşlı saldırı oldu. Daha büyük olaylar da yaşanabilirdi. Yayansaydı, bunun hesabını kim verecekti?” ifadeleni kullandı.

‘OLAYIN EN BÜYÜK SORUMLUSU TFF’

Maça giden taraftarlar arasında bulunan Fatih İncekara da en büyük sorumlunun Federasyon olduğunu söyledi. İncekara; “İstiklal Marşı sırasında ister istemez gözümden yaş geldi. Maçın 63. dakikasında sahaya gaz bombası ve patlayıcı madde atılınca, hakem futbolcuları orta sahada topladı. Kalelerin arkasında takım elbiseli adamlar vardı. Yaklaşık 10 kişi, kimler, neden oradalar bilmiyoruz. Saha kenarında akreditasyonlu bir tane adam yoktu. Hakemin psikolojisi de iyi değildi” dedi.

Belma Yücel / İzmir

'Soyunma odasına inen bir başkan olmayacağım' Spor Altınordu gruplara kalmayı başardı Spor Gaziantepspor, 4'üncü tura yükseldi Spor Tavşanlı Linyitspor kupadan elendi Spor