Obama'ya göre Türkiye Sünni devlet

Amerika IŞİD'e karşı savaşmayacak, "ileri karakol" olarak adlandırdığı ülkeleri devreye sokacak. Amerikan Başkanı Barack Obama, IŞİD'e karşı stratejilerini Çarşamba günü açıklayacaklarını söyledi. Ancak o stratejinin ana hattını paylaştı. Obama, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Ortadoğu ülkelerinin sahada daha fazla müdahil olmaları gerektiğini vurguladı.

Abone ol

Amerika'nın IŞİD'e karşı koalisyon önerisinin altından, Türkiye'yi bölge ülkelerine sürme planı çıktı.

Amerika'nın IŞİD'e karşı stratejisinin ana çerçevesi belli oldu. Obama stratejilerini Çarşamba günü açıklayacaklarını duyurdu. Stratejinin ana unsuru, Obama yönetiminin "ileri karakol" olarak kullanmak istediği ülkelerin devreye girmesi. Ayrıntıları Amerikan Başkanı Barack Obama NBC televizyonuna verdiği röportajda anlattı.

Obama'nın sözleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "IŞİD'e karşı koalisyon yerine, NATO devreye girmeli" önerisine de yanıt niteliğinde oldu. Topu bölge ülkelerine atan Obama, "IŞİD bizden daha çok onları tehdit ediyor. Bu onların bölgesi" dedi.

"Sünni ülkeler adım atmalı" diyen Obama, başta Türkiye olmak üzere, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'ü saydı. Askeri müdahale seçenekleriyle ilgili, "Bölgeye 100 bin Amerikan askeri göndermek gibi bir arayışımız yok" ifadesini kullandı.

Yarın Amerikan Kongresi'nde yapılacak toplantıda Amerikan planları netleşecek. Kongre kararı Çarşamba günü kamuoyuna açıklanacak.

ulusalkanal.com.tr

Amerikalılar bu soruya doğru cevap veremedi Dünya İran, ABD uçağını indirdi Dünya Amerika 7 Temmuz'dan bu yana hâlâ atayamadı Dünya Rusya ve Çin ortak oluyor! Dünya