Başrahip: Artık vakti geldi

Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi, Okulun açılması için her şeyin hazır olduğunu açıkladı. "Kendilerine verilen bir vaat ve tarih olmadığını" belirten Başrahip "muhalefet dâhil herkes hazır. Vaktin geldiğine inanıyoruz." dedi.

Abone ol

Rum Cemaat Vakıfları Desteleme Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen organizasyonda Heybeliada Ruhban Okulunun eğitime hazır olduğu basın mensuplarına gösterildi.

Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti ve aynı zamanda okulun Başrahibi Lambriniadis, Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılması için her şeyin hazır olduğunu ifade etti.

"Kendilerine verilen belli bir vaat ve tarih olmadığını kaydeden" Başrahip, "Vaktin geldiğine inandıklarını, kamuoyu, basın, devlet ve hatta muhalefetin de buna hazır olduğunu" kaydetti.

Fener Rum Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Peder Dositheos da umutla beklediklerini söyledi.

5 yıllık eğitim sonrası okuldan mezun olacak rahiplerin Amerika ve Avrupa'da da görev yapması planlanıyor. Ancak okulun faaliyete geçip öğrenci kabul etmesi için hükümetin gerekli yasal düzenlemeyi yapması gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

Yunan uçakları Türk uçaklarını taciz etti Gündem ''PKK, IŞİD kılığında eylemler yapabilir'' Gündem Askerlere ateş açıldı! Gündem HDP Heyeti Öcalan'la Görüşmek İçin İmralı'ya Gitti Gündem