Böyle kayıp savaşta olmaz!

Bu kadar ölüm sadece savaşlarda olur demeyin, Türkiye'deki iş kazaları savaş rakamlarını aratmıyor. Ülkemizde, sadece Mayıs ayında 414 işçi, çeşitli iş kazalarında hayatını kaybetti. Yani aslında her ay bir Soma yaşanıyor...

Abone ol

İş güvenliği önlemi almamak için işçinin canını alıyorlar. Bu tablo Mayıs ayı iş cinayetleri raporuyla bir kez daha ortaya çıktı. Mayıs'ta en az 414 işçi, çeşitli iş kazalarında hayatını kaybetti.

Rapor, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nden geldi. Verilere göre sadece 2014 yılının ilk beş ayında en az 810 işçi yaşamını yitirdi. Mayıs ayında ise 414 işçi, iş cinayetlerine kurban gitti.

Ağır bilançonun en fazla payına sahip olan ise, Soma'daki facia nedeniyle maden işçileri oldu. Mayıs ayında 303 maden işçisi hayatını kaybetti.

İş cinayetlerinin en fazla yaşandığı ikinci iş kolu tarım ve orman. Geçtiğimiz ay 37 tarım-orman işçisi, iş kazalarında yaşamını yitirdi.

En fazla kayıplardan biri de, taşeronlaşmanın yaygın olduğu inşaat sektöründe yaşandı. Mayıs ayında 30 inşaat işçisi can verdi.

Bu tablo, iş güvenliğinde yine sınıfta kaldığımızı bir kez daha gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

Kömür ocağında göçük! Ekonomi Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı Ekonomi Birçok birim kapatıldı! Hastaneler iflasın eşiğinde! Ekonomi Maden işçileri zehirlendi Ekonomi