ABD'den Erdoğan'a ''Sayın Gülen''li açıklama

Beyaz Saray, Başbakan Erdoğan'ı yalanladı. Başbakan Erdoğan, Obama'nın telefonda kendisine Fethullah Gülen'le ilgili "mesaj alındı" dediğini söylemişti. Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili Obama'nın böyle bir ifade kullanmadığını belirtti.

Abone ol

Amerikan Başkanı Barack Obama'nın Fethullah Gülen ile ilgili Başbakan Erdoğan'a söylediği iddia edilen "Mesaj alındı" ifadesine yalanlama geldi. Beyaz Saray'da üst düzey yetkili olan Laura Lucas Magnuson, Obama'nın, 'mesaj alındı' şeklinde bir ifadesinin olmadığını kaydetti.

Erdoğan, telefon görüşmesinde Obama’ya "Ülkemdeki huzursuzluğun kaynağı oradadır ve sizden gerekeni bekliyorum" dediğini iddia etmişti.

Obama’dan olumlu yanıt aldığını öne süren Erdoğan, ABD Başkanı’nın konuyla ilgili olarak "mesaj alındı" karşılığını verdiğini söylemişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray yetkilisi, "Başkan Obama’ya Sayın Gülen ile alakalı atfedilen cevap gerçeği yansıtmıyor" dedi. Açıklama yazılı olarak Hürriyet gazetesi'ne yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

Zirve Davası'ndaki 5 tutuklu sanığına tahliye Gündem Abdocan için '100 şehir 100 fidan'' Gündem Can Ataklı'nın acı günü Gündem Demirören Başbakan’a niye ağladı biliyor musunuz? Gündem