Sağlıkta avuç içi dönemi

Özel hastanelere girişte "avuç içi" ya da "pamak izi" uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor. Buna göre, özel hastanelerde parmak damar izini ya da avuç içi kontrolünden geçmeyen hasta muayene olamayacak. Ancak bazı hastaneler yeni sisteme uyumlu hale henüz getirilmedi. Bu nedenle ilk günlerde, bazı hastanelerin hasta kabul edemeyeceği, bazılarında ise kuyruklar oluşabileceği belirtildi.

Abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun başlattığı Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi'ne geçişe sadece 2 gün kaldı.

1 Aralık 2013 tarihinden itibaren SGK’nin anlaşmalı olduğu özel hastane ve polikliniklere gidenler, zorunlu olarak parmak ya da avuç içi damar izi vermek zorunda. Avuç izi olmayanlar ise muayene olamayacak.

SGK ile anlaşması olan yaklaşık bin 700 özel hastane ve kliniğin yarısı, 'damar izi kimlik tanıma sistemine' adapte oldu. Ancak bazı hastanelerde henüz yeni sisteme geçilemedi. Bu da pazartesi günü hastanelerde uzun kuyrukların oluşacağı, hatta hasta kabul edilemeyeceği anlamına geliyor.

Biyometrik kimliğinizi oluşturmak için, hastanelere kurulan Biyometrik Kimlik Doğrulama Ünitesini kullanmanız gerekiyor. Böylelikle her iki ele ait biyometrik avuç içi verisi SGK kayıt sistemine geçiriliyor.

ulusalkanal.com.tr

“Sandık AKP'yi aklamaya yetmez“ Gündem İşçi Partisi İzmir'de yerel seçimlere hız verdi Gündem Hatay'da oto kiralama sahiplerinin başı dertte Gündem Gemicikler Deniz Feneri'nden çıktı Gündem