Seçim şarkısı davalık

Dombra... Nogay Türklerinin çaldığı iki telli bir saz. Şimdi davalık oldu. Nogay halk müziği sanatçısı Arslanbek Sultanbekov, bir şarkı besteledi, adına Dombra dedi. AKP de, sanatçıdan izin almadan şarkıyı yeniden uyarladı, adını Recep Tayyip Erdoğan koydu.

Abone ol

AKP'nin seçim şarkısıdavalık oluyor.

Şarkının orjinali Dombra, Nogay Halk müziği sanatçısı Arslanbek Sultanbekov'un. AKP sanatçıdan izin almadan, şarkının sözlerini Recep Tayyip Erdoğan'a uyarladı.

Durumdan haberi olan Sultanbekov, dava açmaya hazırlanıyor. Sultanbekov, resmi internet sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada " Dombra'nın hiç bir siyasi partinin seçim müziği olması istenmemiştir. Yapılan çalışma izinsizdir. Eseri uyarlayan kişi ile görüşülecek ve hukiki süreç balşlatılacaktır" denildi.

Dombra Nogay Türkleri'nin kullandığı iki telli bir saz. Şarkıda bu saza duyulan sevgi anlatılıyor. Başbakan Erdoğan bu uyarlamayı kabul etmesi dikkat çekici. Keza yakın zamanda milliyetçilikle ilgili, dikkat çekici sözler söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek'e 2 yıl 2 ay hapis cezası Gündem PKK'dan 2. saldırı Gündem Venezuela ordusu son noktayı koydu Gündem Anayasa Mahkemesi'nden CHP'ye ret Gündem