İnşaat Mühendisleri Odası 4 işçinin öldüğü olayla ilgili rapor hazırladı: Kaza değil cinayet

İnşaat Mühendisleri Odası, İzmir Çanakkkale otoyolu viyadük inşaatında 4 işçinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili rapor hazırladı. İş güvenliği ve sağlığı ile ilgili önemli tespitlere yer verilen rapora göre 4 işçinin öldüğü olay iş kazası değil cinayetti.

Abone ol

İnşaat Mühendisleri Odası '4 işçinin öldüğü viyadük faciası önlenebilirdi' dedi.

Oda tarafından hazırlanan rapor yine iş güvenliğinin hiçe sayıldığını ortaya çıkardı.

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, yapımı devam eden İzmir Çanakkale otoyolu viyadük inşaatında 4 işçinin hayatını kaybettiği iskele çökmesiyle ilgili rapor hazırladı.

Kalıp iskelenin teknik güvenliği, tasarımı, imalatında kullanılan malzeme ve uygulamasında yanlışlıklar olduğu belirtilen raporda; iş kazası önlenebilirdi vurgusu yapıldı.

Raporda viyadük ayağındaki çökme sonucu meydana gelen kazanın en önemli sebebinin arızalı kalıp iskelesi olduğu belirtildi.

Raporda iskele civatalarının eksik, merdivenlerin kısa ve takozların ahşap olduğu bilgisi yer aldı.

Raporda Viyadük inşaatı yapılan şantiyeyi çevreleyen bir koruma sınırının oluşturmadığı İşçi sağlığı ve iş güvenliği önemleri, uyarı levha vs. işaretlerin bulunmadığı tespit edildi.

Ayrıca Kalıpla kalas arasında büyük boşluklar kaldığı, çalışma alanının işçilerin yüksekten düşmesine neden olacağı, işçilerin bu şekilde çalıştırılmalarının kabul edilemez olduğu belirtildi.

HABER: BELMA YÜCEL

KAMERA: AKIN KARA

ulusalkanal.com.tr

SGK inşaatında feci şekilde can verdi Ekonomi Hükümetin memura zam teklifi açıklandı Ekonomi Merkez Bankası'ndan dolara müdahale Ekonomi Dolar ve euroda tarihi rekor Ekonomi