Dünyada Kovid-19 süreci: 13 milyonu aşkın kişi virüse yakalandı

Kovid-19 salgını tüm dünyada etkisini sürdürüyor. 13 milyondan fazla kişi virüse yakalandı. Birçok ülke artan vaka sayıları nedeniyle yeni önlemler devreye sokuyor.

Abone ol

Dünya çapında Kovid-19’a yakalananların sayısı 13 milyon 576 bine ulaştı. Can kaybı 583 bin olurken, çeşitli ülkelerde 5 milyonu aşkın hasta tedavi görüyor.

Salgının merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde virüs bulaşanların sayısı son bir günde 68 bin 449 artarak, 3 milyon 548 bin 546'ya yükseldi. Ülkede 916 kişi daha yaşamını yitirdi. Toplam can kaybı 139 bin 189'a çıktı. ABD ve Meksika, artan vakalar nedeniyle sınırlarını, 21 Ağustos'a kadar kapatma kararı aldı.

Salgının Latin Amerika’daki merkez üssü Brezilya’da vaka sayısı 2 milyon sınırına dayanırken, can kaybı 74 bini aştı.

Hindistan'da vakaların bir milyona yaklaşması üzerine çok sayıda eyalette yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Avrupa’da ise vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Salgından en fazla etkilenen ülkelerden İspanya’da son 24 saatte, Mayıs ayında bu yana görülen en yüksek artış kaydedildi. Ülkede 390 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı 257 bin 494'e yükseldi. Vaka artışlarından dolayı ülkedeki 8 özerk yönetimde maske kullanma zorunluluğu getirildi.

Bulgaristan'da acil salgın durumu 31 Temmuz'a kadar uzatıldı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler, insani yardımın azlığı nedeniyle Yemen ve Suriye’de vakaların hızla artmasından endişe edildiğini duyurdu.

ulusal.com.tr

LGS sonuçları açıklandı Gündem Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov istifa etti Gündem LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı Gündem Futbolda şike davasında karar Gündem