Yurtdışında oy kullananlar dikkat!

7 Haziran seçimleri için 10 ülkede daha oy verme işlemi başladı. Bosna Herseki Makedonya, Rusya, Kırgızistan ve Kazakistan'ın da aralarında bulunduğu ülkelerdeki Türkler sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulunun sandık kurduğu ülkelerde oy verme işlemi yarın sona erecek. Oylar uçaklar ve diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirilecek.

Abone ol

Aralarında Bosna Hersek, Makedonya, Rusya, Kırgızistan ve Kazakistan'ın da bulunduğu 10 ülkede yaşayan Türk seçmenler, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy vermeye başladı.

Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Cezayir, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Rusya ve Yunanistan'da yaşayan Türk seçmenler, iki gün boyunca oy kullanabilecek.

Yüksek Seçim Kurulu 2 milyon 848 bin 652 yurtdışı seçmenin bulunduğu 54 ülke ve 112 temsilcilikte sandık kurmuştu. Temsilciliklerdeki oy verme işlemi 8 Mayıs'ta başlamış, saat farkı nedeniyle ilk oy Avustralya'da kullanılmıştı.

Oy verme işlemi 31 Mayıs pazar günü itibariyle sona erecek.

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı saklama kurulları, oyları, yine siyasi parti temsilcilerinin de içinde bulunduğu ulaştırma komisyonlarına teslim edecek.

Avrupa'da bulunan 32 temsilcilikteki oylar, YSK'nın Türk Hava Yollarından kiraladığı 3 uçakla siyasi partilerin temsilcilerinin de bulunduğu komisyon nezaretinde Türkiye'ye taşınacak.

Bulunduğu ülkede oy kullanamayanlar, 7 Haziran'a kadar 33 gümrük kapısında oy verebilecek.

ulusalkanal.com.tr

Gezi 2 yaşına girdi! İşte o büyük mücadelenin unutulmayan anları... Gündem Ünlü sanatçı hayatını kaybetti Gündem AYM'nin ''imam nikahı'' kararı kadınlar tarafından protesto edildi Gündem Yarın Taksim'e çıkan çok sayıda yol kapalı Gündem