Muğla'da orman yangını çıktı: 30'a yakın ev kül oldu

Muğla'nın Menteşe ilçesinde orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına havadan ve karan müdahale ediliyor. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle çevre mahallelerdeki evler boşaltıldı. İlk belirlemelere göre 30'a yakın ev kül oldu. Zeytinköy Mahallesi Muhtarı Güngör Uzun, yaralıların olduğunu ve hastaneye kaldırıldığını söyledi

Abone ol

Muğla'nın yeşil tepeleri dumanla kaplandı.

Menteşe ilçesine bağlı Dağpınar Mahallesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Bölgeye 4 uçak, 7 söndürme helikopteri, 37 arazöz, 2 dozer sevk edildi.

136 hanelik ZeytinKöy Mahallesi, yangının ortasında kaldı. İlk belirlemelere göre 30 ev kül oldu. Bazı evlere yangın nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Kül olan evlerde mutfak tüplerinden kaynaklanan patlamalarda yaşanıyor.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi gönderildi. Ekipler vatandaşların bölgeyi boşaltması için sürekli anons yapıyor.

Yerleşim yerlerinde bulunan kişilerin tahliyesi için İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Numan Öksüz komutasında 77 personel olay mahalline gitti.

Öksüz, bölgede evlerini terk etmek istemeyen İsmail ve Arzu Çınar çiftini güçlükle ikna ederek, yaşlı çifti ve kedilerini makam aracına alıp sağlık ekiplerinin bulunduğu alana ulaştırdı.

Sağlık ekipleri, dumandan etkilenen çifte ambulansta müdahale etti.

Zeytinköy Mahallesi Muhtarı Güngör Uzun yaralıların olduğu ve hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Alevlere havadan ve karan müdahale sürerken, köylüler de söndürme çalışmalarına kazma ve küreklerle destek veriyor.

Öte yandan, bölgeye yakın illerden de çok sayıda takviye ekip istenildi.

ulusal.com.tr

İstanbul Ataköy'de binadan parka ateş açıldı: Yaralılar var Gündem Skandal çalıştayın sitesinde Sabancı Üniversitesi silindi Gündem Myanmar Devlet Başkanı, Mehmet Şimşek'in paylaşımını eleştirdi Gündem Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Reyes: Türkiye'ye yönelik darbelerin karşısındayız Gündem