Ermenistan yine sivilleri hedef aldı

Ermenistan'ın Gence'ye saldırısında ilk belirlemelere göre 5 sivil hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

Abone ol

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı gerçekleştirdi.

Ermenistan'ın Gence'ye attığı füze, çok katlı binaya isabet etti. Onlarca ailenin yaşadığı bina tamamen yıkıldı.

Ermenistan'ın Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'ye düzenlediği füze saldırısında 5 sivilin yaşamını yitirdiği, 35 sivilin yaralandığı bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gence'ye düzenlenen saldırıda 2'si çocuk 5 sivilin hayatını kaybettiğini, 35 sivilin yaralandığını duyurdu.

Enkaz alanında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Hacıyev, Ermenistan'ın savaş suçu işlemeyi sürdürdüğünü kaydetti.

Hacıyev, balistik füzelerin Ermenistan topraklarından atıldığını, Gence'nin savaş bölgesinden çok uzakta olduğunu bildirdi.

Olay yerinden edinilen bilgiye göre, Gence'de füzelerin isabet ettiği bölgede çok sayıda sivil enkaz altında kaldı.

Azerbaycan'dan gelişmeleri aktaran Ulusal Kanal muhabiri Yakup Aslan, "enkaz altında 30 kişinin olduğu tahmin ediliyor, arama kurtarma çalışmaları sürüyor" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr.Ahmet Şahidov, "İşgalci Ermenistan Gence şehrini füze ile vurdu. Ve yine siviller hedef alındı. Bu bir terör saldırısıdır. 6 ev yıkıldı. Onlarca kişi enkaz altında" dedi.

Ermenistan'ın Gence'ye saldırısında ilk belirlemelere göre 5 sivil hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Saldırı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak. Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur. İnsanlık ve hukuk adına Ermenistan mahkum edilmelidir." ifadelerini kullandı.

VATAN PARTİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Vatan Partisi'nden saldırı sonrası yapılan açıklamada, "Karabağ'da kaybeden Paşinyan yönetimi #Gence'de sivilleri hedef aldı. Ermenistan açıkça savaş suçu işlemiştir. Bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Ermenistan'ın çabası boşunadır. Karabağ, #Azerbaycan'dır!" ifadelerine yer verildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine düzenlediği füze saldırılarını şiddetle kınadı.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir şehirlerine gerçekleştirdiği saldırılarla savaş ve insanlık suçu işleyen Ermenistan'ı şiddetle kınıyorum. Kardeş Azerbaycan halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, haklı davalarında yanlarında olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyorum."

ulusal.com.tr

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı: Kardeş İran halkının endişesini paylaşıyoruz Dünya Ermenistan'dan provokasyon Dünya İsrail'e sert uyarı: ''Derhal durdur!'' Dünya Azerbaycan Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Fezail İbrahimli Ulusal Kanal'a konuştu: ''Paşinyan kimin evladıdır? Soros'un'' Dünya