Koşulları sağlamayan kişilere eleme

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk, yardım için gerekli koşulları sağlamayanların ön değerlendirmede eleneceğini söyledi. Selçuk'un gündeminde kısa çalışma ödeneği başvuruları da vardı.

Abone ol

Sosyal yardımlar için başvuruların yaklaşık yarısı elenecek.

Yeni tip koronavirüs nedeniyle ekonomik olarak etkilenen hanelere pandemi destekleri veriliyor. 1 ve 2’nci faz kapsamında 4,4 milyon kişiye bin lira ödendi. Şimdi ise 3’üncü faz için başvurular alınıyor. 3’üncü fazda başvurusu sayısı 4 buçuk milyona ulaştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu desteğe ilişkin Hürriyet Gazetesi’nden Abdülkadir Selvi’ye konuştu. Selçuk, gerekli koşulları sağlamayanların da desteğe başvurduğunu belirtti.

Bakan Selçuk, yüz büyükbaşı veya lüks arabası olanın da başvuruda bulunduğunu söyledi. Selçuk, “Yüz büyükbaşı olana yardım verince bu kamu vicdanını zedeler” dedi. Kamu vicdanını yaralayacak durumların önüne geçmek için yoğun gayret sarf edildiğini de kaydetti Bakan.

Selçuk, koronavirüs nedeniyle başlatılan “Biz Bize Yeteriz” kampanyasına da değindi. Bakan, kampanyada toplanan paraların sosyal yardımlarda değerlendirileceğine dikkat çekti.

Zehra Zümrüt Selçuk’un gündeminde kısa çalışma ödeneği de vardı. Ödemelere başlandığını duyurdu Selçuk. Ödemelerin büyük bir çoğunluğunun haftaya tamamlanacağını belirtti. .

Öte yandan Selçuk, huzurevlerindeki toplam vaka sayısının bin 30 olduğunu açıkladı. Normalleşme adımlarında en son huzurevlerinde esnetmeye gidileceğini belirten Selçuk, "Önce çocuklar, sonra kadınlar sonra da engelli ve yaşlılar gibi bir sıramız olacak" şeklinde konuştu.

ulusal.com.tr

4 sendika Tunç Soyer’i uyardı: Dayanışma aidatından vazgeç Ekonomi İşçiler için çaldılar Ekonomi 1 Mayıs koronavirüs gölgesinde kutlandı Ekonomi Kiraz ihracatçısı yeni sezondan oldukça umutlu Ekonomi