Ankara'da Şehit Ömer Halisdemir iddianamesi kabul edildi

Ankara'da darbe girişimine yönelik hazırlanan ilk iddianame kabul edildi. 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede 17 sanık hakkında 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet, Şehit Ömer Halisdemir'e son mermiyi sıkan sanık için ise 5 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Abone ol

15 TemmuzFETÖ'cü darbe kalışmasında Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili iddianame tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianame Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede 18 sanık hakkında dava açıldı.

İddianamede 18 sanıktan 17'sinin "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme", "TBMM'yi Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme" ve "Nitelikli Kasten Öldürme" suçlarından 4'er kez, şehit Halisdemir'e son mermiyi sıkan sanık Mihrali Atmaca'nın ise 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Bütün sanıkların ayrıca "Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak" suçundan 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapsi talep ediliyor.

İddianamede "Darbe teşebbüsüne ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ/PDY üyesi bir kısım asker ve kamu görevlilerinin ifadelerinden, darbe teşebbüsünün anılan terör örgütünün lideri Gülen'in bilgisi ve talimatı ile yapıldığı ve sivillerin katledilmesi, kamu görevlilerinin şehit edilmesi başta olmak üzere ortaya çıkan maddi ve manevi zarardan adı geçenin başında olduğu terör örgütünün sorumlu olduğu anlaşılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Halisdemir, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan darbeci general Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürerek darbe girişiminin seyrini değiştirmişti.

ulusalkanal.com.tr

Kremlin: Görüşmede Erdoğan, Suriye ile ilgili sözlerine açıklık getirdi Gündem Çok sayıda genci kandırarak terör örgütü PKK'ya katılımını sağlayan Serhenk Aybar yakalandı Gündem Adana Seyhan'da polise saldırı Gündem Göktürk-1 uydusu, 5 Aralık'ta saat 16.51'de fırlatılacak Gündem