Şam'dan Ankara'ya PYD mesajı

"Amerika'nın kucağında Türkiye'ye kükreyen PYD, Türkiye, Suriye ve İran'a karşı kullanılıyor." Suriye Enformasyon Bakanlığı Müsteşarı Bessam Abu Abdullah, Suriye'nin terör örgütü PYD'ye bakışını bu sözlerle özetledi. PYD ve efendilerinin Ankara- Şam yakınlaşmasından rahatsız olduğunu da vurgulayan Abdullah, "TSK ve Suriye Ordusu birlikte, bölücü projelere çomak sokacaktır" dedi.

Abone ol

Suriye Enformasyon Bakanlığı Müsteşarı Bessam Abu Abdullah, ABD'nin kara gücü PYD'nin lideri Salih Müslim'in kirli planlarını ve ittifaklarını anlattı.

Aydınlık gazetesi için makale yazan Abddullah, PYD'nin ABD, Batı ve İsrail planlarında bir araca dönüştüğünü söyledi.

Amerika, Batı ve İsrail'in Suriye'nin egemenliğini ortadan kaldırmak istediğine dikkat çeken Abddullah, terör örgütü PYD'nin Suriye üzerinden Türkiye ve İran'a karşı kullanıldığını belirtti.

"PYD lideri Salih Müslim, kirli ve bulanık suda avlanıyor" ifadelerini kullanan Abdullah, "PYD, ABD'nin kucağında Türkiye'ye kükrüyor" değerlendirmesini yaptı.

AKP'nin Suriye politikalarını sıkça eleştirdiğini hatırlatan Abdullah, Suriye için tasarlanan etnik ve mezhepsel projelerin Türkiye için de oynanacağı uyarısında bulunduğunu anlattı.

Abdullah, Ankara’da "Akil" bir kesimin bu tehlikelerin farkına varmaya başladığını ifade etti.

Ankara-Şam yakınlaşmasından PYD ve efendilerinin rahatsız olduğunu vurgulayan Müsteşar Abdullah, bölgedeki huzur ve güvenliğin formülünü de anlattı.

"ANKARA-ŞAM İŞBİLRİĞİ: Bölge devletleri ve halklarının maruz kaldığı bölünmeden kurtaracak sihirli formül Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye Silahlı Kuvvetleri ile çalışmalarını koordine etmesi ve güç birliği yapmasından geçiyor. TSK’nın Salih Müslim ve şürekası ile işbirliği yapmasını normal kabul edenleri korkutan, Ankara-Şam ilişkilerinin "Düşmanlık" seyrinden çıkmasıdır. Ankara- Şam işbirliğinin olması, tüm bölücü projelere çomak sokacak."

ulusalkanal.com.tr

İki hafta önce tahliye edildiği ortaya çıktı Gündem Dün saat 21.00'den beri devam ediyor! Gündem 'JeansBiri' hesabının sahibinin yakalandığı evde servet çıktı Gündem Genelkurmay Başkanı Akar: Dik duruşun en canlı örneği... Gündem