ABD IŞİD'i 3. kez vurdu!

Amerika, Salı gününden bu yana Suriye'de IŞİD'e yönelik üçüncü kez saldırı düzenledi. Operasyona, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri destek verdi. Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki 12 petrol rafirenisi vuruldu.

Abone ol

Amerika, Salı günü başlattığı IŞİD operasyonu kapsamında Suriye'de üçüncü saldırısını gerçekleştirdi.

Operasyonda savaş uçakları ve insansız hava araçları kullanıldı. 13 hava saldırısında, El Mayadin, Ebu Kemal, Haseke ile Deyr Ez Zor'da IŞİD'in kontrolünde bulunan 12 petrol rafinerisi hedef alındı.

Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, operasyonun Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'yle birlikte gerçekleştirildiği belirtildi.

Hedef alınan küçük ölçekli rafinerilerin IŞİD'in eylemlerine yakıt katkısı sunduğu ve gelecekte operasyonlarını sürdürmesi için de ekonomik kazanç sağladığı kaydedildi. Her biri günde 300-500 varil petrol üreten bu rafinerilerin IŞİD'e günlük 2 milyon dolar kaynak temin ettiği bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

Mısır'la ilişkiler daha da gerildi Dünya Yunanistan’da hükümet de anlaşamamış! Dünya Schengen vizesinde yeni dönem! Dünya ''Erdoğan ile Narendra birbirine çok benziyor'' Dünya