KKTC'de Mavi Vatan paneli

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşe önemli bir panele ev sahipliği yaptı. "Mavi Vatan ve Mavi Ekonomi Paneli"nde akademisyenler, bürokratlar ve güvenlik yetkilileri bir araya geldi. Panelde Kıbrıs'ın ve Mavi Vatan'ın geleceği tartışıldı. Mavi Vatan'a yönelik dış tehditler masaya yatırıldı.

Abone ol

Doğu Akdeniz'de enerji çıkarları için ülkelerin cepheleştiği, Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan'ın Amerika'nın hamiliğinde Türkiye'nin Mavi Vatanına ve deniz çıkar alanlarına göz diktiği bir ortamda Kıbrıs'ta Mavi Vatan ve Mavi Ekonomi Paneli düzenlendi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başkenti Lefkoşe'de gerçekleşen panel Türkiye ve Kıbrıs'tan sivil ve asker akademisyenleri, stratejik düşünce kulüplerini, emekli büyükelçileri ve çeşitli kademeden güvenlik sorumlularını bir araya getirdi.

Panele Emekli Amiral Cem Gürdeniz, Emekli Amiral Mustafa Özbey, Emekli Amiral Kadir Sağdıç, Sencer İmer, Emete Gözügüzel gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimler katıldı.

Ayrıca panele konuyla ilgili bürokrat ve güvenlik yetkilileri de katıldı.

Panelde Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin altında bulunduğu tehditler, alınacak yeni önlem ve kararlar, Türkiye'nin sahip olduğu uluslarararası hukuktan doğan haklarından alınan azim ve kararlılıkla sert güç ve yumuşak güç olanakları değerlendirildi.

Panelde tek kutuplu dünyadan çok kutupluluğa geçtiş şartları, yeni ittifak olanakları ve Avrasya temelli yeni oluşumlar tartışıldı.

Sadece 2019'da Kıbrıs'ta şu ana değin deniz güvenliği ve Mavi Vatan konulu panel ve forumların beşincisi gerçekleştirildi.

ulusal.com.tr

Diken kelebekleri, bu kez rotayı Türkiye'ye çevirdi Gündem TGB'nin 19 Mayıs hazırlıkları sürüyor Gündem ODTÜ'de Bahar Şenliği krizi Gündem YSK'dan Iğdır kararı Gündem