''ABD istemese de bunu ilan edeceğiz''

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ninden bağımzlıklık referandumu konusunda kritik bir açıklama geldi. Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Sözcüsü Falah Mustafa Bakır, ABD istemese bile, referandumda bağımsızlık sonucu çıkarsa bunu ilan edeceklerini söyledi.

Abone ol

İsrail Yönetimi ve AKP hükümetinden gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlığı tanıma mesajlarından sonra Bölgesel Yönetim'den peş peşe açıklalar gelmeye devam ediyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Sözcüsü Falah Mustafa Bakır, ABD istemese bile, referandumda bağımsızlık sonucu çıkarsa bunu ilan edeceklerini belirtti. Amerika'da yayın yapan PBS kanalına konuşan Sözcü Irak'ın şu anda yapay bir devlet olduğunu söyledi.

Bakır, "Biz bölgedeki istikrarsızlığın bedelini artık fazlası ile ödemek istemiyoruz. Irak'ın inşası yanlış temeller üzerinde kurulduğu için şimdi Irak ordusu çöktü. Bu ülkeyi dış tehditleri karşı korumak için kurulan bir ordu değildi." dedi.

Bölgesel Kürt Yönetimi Sözcüsü Falah Mustafa "Kürdistan kendi geleceğini belirlemek istiyor. Biz kendi yerimizi belirlemek için uluslararası toplamu çağrıda bulunuyoruz. Referandumdan çıkan sonuca saygı göstermelidirler. Halkımız referandumda bağımsızlık isterse, ABD istemese de bunu ilan edeceğiz. ABD'nin bizi anlayacağını umuyorum." diye konuştu.

Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani BBC televizyonuna önümüzdeki aylarda bağımsızlık referandumuna gideceklerini açıklamıştı.

Yine geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Kürdistan'ın bağımsızlığını destekleme sözü vermişti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de son iki hafta içinde dış basına verdiği röportajlarda Barzani'nin bağımsızlık ilanını tanıma sinyalleri vermişti.

ulusalkanal.com.tr

IŞİD'e ağır darbe Dünya Bu adaya gitmek yasak! Dünya Sarkozy'den ilk açıklama Dünya İsrail'den misilleme! Dünya