CHP'de tartışmalı kongreler

CHP'nin gündeminde Ocak ayında yapılacak büyük kurultayın kaderini etkileyecek il kongreleri var. En çok delege sayısına sahip İstanbul kongresi bugün tamamlanacak. İzmir İl Kongresi'yle başlayan şiddetli tartışmalar ve gerginlik neredeyse tüm illere yansıdı. Birçok ilde Genel Merkezin desteklediği adaylar kıl payı yeniden il başkanı seçildi. Partide 30 Aralık tarihine kadar 65 ilde il kongreleri tamamlanması bekleniyor.

Abone ol

İzmir'deki İl Kongresi'nde başlayan CHP'deki gerginlik diğer illerde de yaşandı. Bu atmosferde geçen oylamalardan ise genel merkezin belirlediği adaylar az farkla seçildi.

Yaklaşık 600 delegenin oy kullandığı CHP Ankara İl Başkanlığı Kongresi'nde Adnan Keskin il başkanı seçildi. Diğer aday Hikmet Tepe ise 225 oy aldı. Seçiminin, blok liste mi yoksa çarşaf liste ile mi yapılması tartışmaları yaşandı.

Antalya’da il başkanlığı için çekişmeli bir yarış yaşandı. Cavit Arı'dan boşalan görevi yürüten mevcut İl Başkanı Semih Esen, 254 delegenin oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Esen ardından gelen aday Tuncay Ercenk 213 oy aldı. Söz hakkı üzerine başlayan tartışma kavgaya dönüştü.

Abdullah Özyiğit'in yeniden il başkanı seçildiği Mersin'de de milletvekilleri ile divan arasında tartışma yaşandı.

CHP Adıyaman'da ise il başkanını seçemedi. Adıyaman Belediye Konferans Salonu'ndaki kongrede, mevcut başkan Abuzer Tanrıverdi 59, Mehmet Yıldırım 59 ve Deniz Çakmak 53 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı. Seçime 2 gün içerisinde itiraz edilmediği takdirde il başkanının kura ile belirleneceği öğrenildi.

Eskişehir'de de Genel Merkezin gösterdiği aday kıl yapı seçimi aldı. Eski başkan Sinan Özkar 295 oyla 294 oy alaan rakibi İlker Özokçu'yu geride bıraktı.

ulusalkanal.com.tr

Çavuşoğlu'ndan Rusya açıklaması Gündem Dağlarca 100 yaşında anıldı Gündem Erdoğan'dan Rusya açıklaması Gündem Hastaneye roketli saldırı Gündem