Çin'li bakan Türkiye'de

Amerika ve NATO Türkiye'ye Çin'den savuna sistemi almaması için baskı uyguluyor, Çin Halk Cumhuriyeti'de boş durmuyor. Kızışan füze savaşının ortasında Ankara'da kritik temaslar gerçekleşti.

Abone ol

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Merkezi Propaganda Bakanı Liu Kibao Ankara’ya geldi. Kibao, Ankara'da ilk görüşmeyi Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile yaptı. Bekir Bozdağ, Liu Qibao ve beraberindeki heyet ile makamında görüştü.

Çin'li Bakanın Ankara'daki ikinci durağı Çankaya Köşkü oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Liu Kibao ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkünde kabul etti. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Görüşmede Liu Kibao’nun Çin Cumhurbaşkanı Xi-(Şi) Jinping’in Türkiye-Çin ilişkileriyle ilgili mektubunu Cumhurbaşkanı Gül’e sunduğu öğrenildi.

Füze ihalesi konusun da hassas görüşmeler yapan Bakan Liu İstanbul’da da temaslarda bulunacak. Liu Kibao Çin-Türkiye medya ilişkileri konusunda da görüşmeler yapacak.

ulusalkanal.com.tr

Albay Ali Türkşen, Özel'in açıklamalarına tepki gösterdi Gündem Erdoğan, Nazarbayev'den ne talep etti? Gündem Kürdümüz nasıl kazanılır nasıl kaybedilir? Gündem Ege Üniversitesi'nde TGB'ye saldırı Gündem