Hatay'da iş adamları bölgenin geleceği için toplandı

Ekonomisi ticaret, ulaştırma ve tarıma dayanan Hatay'da iş adamları bölgenin geleceği için toplandı. İşadamları Rusya ve Suriye krizi başta olmak üzere komşu ülkelerle yaşanan sıkıntıları ele alındı. İş adamları ve Ticaret Odası başkanları, bölge ekonomisinin yeniden canlanması için ilişkilerin düzeltilmesini istedi.

Abone ol

Komşu ülkelerle ilişkilerin bozuk olması özellikle Hatay'da ticarete büyük darbe indirdi. Suriye ve Irak'a demir çelik, Rusya'ya narenciye ihracatı yapılamıyor.

İş adamları bölgedeki ekonomik sorunlar için bir araya geldi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, toplanın bölgenin geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.

Toplantıda komşu ülkelerle yaşanan krizin ekonomiye kayıpları konuşuldu. Suriye, Irak ve Rusya ile ihracatın azalması ekonomiyi geriletti. İş adamları konuyla ilgili devletten destek istedi.

Dörtyol ve Erzin’den katılan iş adamları Narenciye sektörünün durumunu anlattı. Narenciye iç piyasada ucuza gitti ya da dalında kaldı.

MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı ise Çelik sektörüne değindi.

Irak'ın bölge açısından çok önemli olduğu ve sınır kapısının düzenlenmesi için adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Evinde milyonları olan dikkat: Son tarih 31 Aralık! Ekonomi Emekliye 100 lira zam yasalaştı Ekonomi Çalışan öğrencilere burs ve kredi imkanı Ekonomi Çoğu arttı! İşte 2016'da ödenecek vergiler Ekonomi