Danıştay baskınında 8 yıldır gizlenen ayrıntı

Ramazan Akyürek’in Danıştay’a sır ziyareti 8 yıl sonra ortaya çıktı

Abone ol

Ramazan Akyürek’in Danıştay’a sır ziyareti 8 yıl sonra ortaya çıktı

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in Danıştay saldırısından bir gün önce arka kapıdan Danıştay’a gizli bir ziyaret yaptığı iddia edildi

Başta Ergenekon tertibi olmak üzere Hırant Dink cinayeti ve Danıştay saldırısı gibi birçok kritik olayda adı geçen eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in Danıştay saldırısından bir gün önce arka kapıdan Danıştay’a gizli bir ziyaret yaptığı iddia edildi.

Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre, emniyette F tipi örgüt incelemesi yapan ekibe, 2006 yılında Alparslan Arslan tarafından gerçekleştirilen ve Danıştay İkinci Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in ölümü ve Daire Başkanı Mustafa Birden ile 4 üyenin yaralandığı olayla ilgili yeni bilgiler ulaştı.

CEP TELEFONU ALMADI

Ulaşan bilgilere göre, Alparslan Aslan’ın saldırı öncesi Danıştay’da keşif yaptığı gün, Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığına yeni atanan Ramazan Akyürek ve yanındaki ekip, Danıştay’a arka kapıdan girerek Danıştay 2. Dairesi’nin de bulunduğu kat da dahil olmak üzere bazı kişilere ziyarette bulundu. Ziyaret öncesi Danıştay’da görevli bir polisten kendilerini arka kapıdan almasını istediği öğrenilen Akyürek ve ekibinin ziyaret sırasında yanına cep telefonu da almadığı belirtiliyor.

‘BU CİNAYET ÇÖZÜLÜRSE DİĞERLERİ DE ÇÖZÜLÜR’

Konu ile ilgili olarak Aydınlık’a bilgi veren kaynaklar şu değerlendirmeyi yaptılar:

“Danıştay’da kayıtların silinmesi çok tartışıldı. Kameraları yerleştiren şirketin OYAK’ın bir kuruluşu olması üzerine oklar hemen TSK’ya yöneltildi. Bu arada dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in cinayetten bir saat sonra, ‘Sürprizlere hazırlıklı olun’ sözleri çok anlamlı. Yine Abdullah Gül’ün olayla ilgili yaptığı açıklamada, Alparslan Aslan’ı yönlendiren çetenin ele başı olarak emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin’i işaret etmesi de dikkat çekiciydi. Belli ki ciddi bir organizasyon yapılmış. Şimdi üzerinde durulan konu şu: “Danıştay’daki kamera kayıtları, saldırı öncesinde neden ve kim tarafından silindi? Yoksa Ramazan Akyürek’in arka kapıdan yaptığı ziyareti gizlemek, suçu da OYAK üzerinden TSK’ya atmak için mi sildiler. Bu kadar tesadüf yan yana gelmeyeceğine göre bu işin üzerine gidilmeli. Bu cinayet çözülürse Türkiye’deki birçok olay çözülür.” Aynı kaynak hükümetin Danıştay cinayetinin üzerine gitmek istemediğini de vurguladı. “Neden?” sorumuzu ise şöyle yanıtladı: “Biraz önce anlattım. Bu kumpasın içinde bakanlar da var. Bilerek veya bilmeyerek işin içindeler. Bu işin üstüne gidip Danıştay cinayeti çözülürse Ergenekon, mergenekon hiçbir şey kalmaz. Danıştay cinayetini çıkardınız mı tüm dava yerle bir olur. Tabii bu arada AKP de çok zor durumda kalır. Dönemin Adalet Bakanı Şahin ‘sürprizlere hazırlıklı olun’ sözünü neye dayanarak söylediğini açıklaması zorunlu hale gelir. ‘Cemaat bizi yanılttı’ diyerek de işin içinden çıkamaz.”

NUSRET SENEM’İ OKUYORLAR

Bu arada, Emniyette F tipi örgütle ilgili yapılan çalışmaların yetersiz olduğu konuşuluyor. Ekibin çalışmalarına yukarıdan gerekli destek verilmediği ifade ediliyor. Öte yandan, F tipi örgütle ilgili çalışma yapan ekibin İP Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem’in Fethullah Gülen ve Gülencilerle ilgili kitaplarını, Nurettin Veren’in açıklamalarını inceledikleri öğrenildi.

F TİPİ’NİN KRİTİK İSMİ

Ramazan Akyürek Emniyet içindeki Fethullahçı yapılanmanın başta gelen isimlerinden biri olarak tanıyor. Sicilinde dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır tarafından “Emniyetteki hizipleşme içinde irticai akımlara (Fethullah) yakın. Dikkat edilmelidir” notu var. Bu nedenle 100 üzerinden 35 sicil notu verilen tek polis.

ADIM ADIM DANIŞTAY TERTİBİ

Danıştay saldırısının hemen ardındanhükümet cephesinden yapılan açıklamalar ve gelişmeler, tertibin nasıl adım adım kurgulandığını gözler önüne seriyor.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin: (Cinayetten bir saat sonra) “Sürprizlere hazır olun”

Başbakan Erdoğan: (Saldırıdan iki gün sonra): “Saldırı hükümete yönelik”

Abdullah Gül: (Saldırıdan iki gün sonra): Alparslan Arslan’ı yönlendiren çetenin elebaşı, Yüzbaşı iken ordudan atılan Muzaffer Tekin”

15 Haziran 2007: Savcı Zekeriya Öz Ankara’dan Danıştay dava dosyasını istedi.

20 Ekim 2008: Ergenekon davasının ilk duruşması oldu.

17 Aralık 2008: Yargıtay mahkemeye, “Ergenekon ile sanıklar arasında irtibat var mı araştır” dedi.

23 Mart 2009: Danıştay davası yeniden Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandığında mahkeme heyeti değişti. Yeni heyet davanın Ergenekon ile birleştirilmesine karar verdi.

Aydınlık

Hızlı tren projesi çöktü Gündem Türkkan yurda döndü Gündem İşte güne damga vuran gazete manşetleri Gündem Beyoğlu'nda silahlı çatışma: Ölü ve yaralı var! Gündem