Romanlardan fırlayan isimsiz kahraman: İsmail Kel

Vatan Partisi üyesi İsmail Kel hayatını kaybetti.

Abone ol

Vatan Partisi Pendik İlçe Başkanı Mevlüt Usta

PARTİMİZİN İSİMSİZ KAHRAMANLARI VARDIR İSMAİL KEL ONLARDAN BİRİYDİ

1954 yılında Amasya'nın, Göynice ilçesi, Davutevi Köyü'nde dünyaya merhaba diyen İsmail Kel, 1976’da İstanbul Göztepe'deki Oyak Sitesi'nde duvar ustası iken sosyalizmle tanışır. 1977’de 1 Mayıs Mahallesi'nin kuruluşunda Halkın Yolu ve Aydınlıkçılarla tanışır. Halkın Yolu'nun, toptan kendini feshederek, TİKP'ye (Vatan Partisi) katılmasını büyük bir heyecanla karşılar. Birleşme ve karşılaştığı büyük birikim onu çok mutlu etmiştir. Artık bir Aydınlıkçıdır.

O gün de sahte solla göğüs göğüse vuruşanlardandır. Alçak gönüllülüğü, dayanışmacı, çalışkanlığı ve cesareti ile öne çıkar. Geniş bir aile ve dost çevresi olan İsmail Kel, herkesi mücadeleye sevk etmek için büyük bir mücadele verir.

12 Eylül 1980'den sonra partisi kapatılınca mahallede mücadele bitmez. Hapse atılan arkadaşlara, dışarıda kalan ailelerine, maddi manevi katkı yapmak gerekir. İçerde olan arkadaşların ailelerin sıkıntıları giderilir, içerdeki arkadaşlara katkılar toplanılır; mahkemelere otobüsler doldurularak gidilirdi. Mahkeme de arkadaşlar yalnız kalamazdı.

Sonraki süreçte, Gün Zilelilerin, Oral Çalışların partiyi tasfiye etmesine karşı içinde bulunduğu temel örgütle direnir. 1990'lardaki büyük yenilgide partisiyle kaya gibi durmuştur. Onun için emek, vatan, namus davası her şeyin üstündedir.

Gazi prokavasyonu gerçekleşmiş, Pendik Aydos'ta halk tedirgin; camilere saldırılacağı yalanları her tarafa yayılmış. Partinin talimatı ile Pir Sultan Abdal Pendik Şubesi'nde yapılacak toplantıda, camileri ziyaret etmeyi önerdik. Sahte sol buna da karşı çıktı. Dönemin Pir Sultan Abdal Dernek Başkanı Mehmet Yorulmaz ve İsmail Ağabey'in sert tavır almalarıyla ziyaret kararı alındı.

Ziyaret, benim de içinde olduğum beş kişilik ekiple gerçekleştirildi. Camii cemaati ile kucaklaşıldı. Provokasyona dikkat çekilirken, herkes, mahalle çok rahatlamıştı.

Ergenekon saldırısında kimilerinin eli titrerken yine o maddi, manevi katkılarıyla mahallesinin önüne geçerek önderlik edecektir. Bilinci çeliktendir. Titreyenleri silkeleyerek kendine getirir. Ergenekondan çıkışla beraber, ondan daha fazla mutlu olanı bulamazsınız. Gözlerine baktığınızda o heyecanı, mutluluğu ve yaşadığı gururu görürdünüz.

Ömrü boyunca çizgisinden hiç sapmadı. Partinin birliğini, emek, namus, vatan mücadelesini her şeyin üstünde tuttu. Son zamanlarda partiye yönelik psikolojik savaşa ve alet olanlara çok canı sıkılıyordu. Hastaydı, elinden bir şey gelmiyordu.

Kardeşi Ali Kel, "Son zamanlarda konuşamıyordu, sıkıntılıydı ama partiden bahsedince gözleri gülüyor, mutlu oluyordu" diye aktarıyor.

İsmail Kel'i, gençlere, gelecek nesillere, bilmeyenlere anlatmak bir görev olmalıdır.

Bir insana partili olmak bu kadar mı yakışırdı?

Oturduğu mahalleler, zor mahallelerdi. Ne zorluklar, ne saldırılar yaşadı; ama partiyi savunmak, onun için büyük bir mutluluk kaynağıydı.

Önce ailesini, sonra sülalesini,köylülerini ve diğer hemşerilerini ya partili yaptı ya partiyi sevdirdi.

İsmail Ağabey, büyük bir ailenin, oturduğu mahallenin, hemşerilerinin doğal lideriydi. Partinin öncü ve kahramanlarındandı.

Parti beni 1989'da Aydos'ta görevlendirdi. Yeni yeni kurulan bir mahalleydi. İsmail Ağabey'in bu mahallenin kuruluşunda da emeği vardı. Mahalleye ilk gittiğimde İsmail Ağabey, karşıladı. O gün akşama kadar beraber dolaştık, mahallede gazete satamayacağı ev, girmeyeceği esnaf yoktu. Sanki romanlardan fırlamış bir kahramanla dolaşıyordum. Saygınlığı müthişti.

İsmail Ağabey, çok güven veren biriydi. Onun yanındayken sırtınızı dağa yaslamış gibi olurdunuz. İsmail Ağabey'e, ilişkin çok şey yazılacak, çok şey söylenecektir.

Başta sevgili ailesi, akraba, hemşerilerinin, hepimizin, özellikle de partimizin başı sağ olsun.

Son yıllarını talihsiz bir kaza sonrasında sıkıntılı geçirdi. Çok yoruldu.

İsmail Ağabey'i, çok sevdiği dostları, İsmet Şimşek, Ali Tokgöz, Hüseyin Karabıyık ve Aydos'tan İlyas Tosun'un yanına uğurluyoruz.

Huzurlu uyu İsmail Ağabey.

Ruhun şad olsun

Adana'daki orman yangını sürüyor Yurt Konya'da silahlı kavga: 2 ölü, 1 yaralı Yurt Balıkesir'de annesine aşı yaptıramayan kişi 3 hemşireyi darbedip bir kişiyi bıçakla yaraladı Yurt Aydın'da su kuyusu açıldığı sırada göçük oluştu: 2 ölü Yurt