Mardin Nusaybin'de operasyonlar devam ediyor

Mardin Nusaybin'de güvenlik güçleri, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhasını sürdürüyor

Abone ol

Mardin Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında çekilen fotoğraflarda, PKK'lı teröristlerin açtığı hendekler, barikatlar, bina duvarlarındaki geçitler ve bina altlarındaki tüneller yer aldı.

Şırnak’ta olduğu gibi Nusaybin sokaklarının birçok yerinde de kilit taşlarından oluşturulmuş barikatlar tespit edildi. Güvenlik güçlerinin barikatların kaldırılarak sokakların temizlenmesi için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

PKK'lı teröristlerin bölgede yaşayan vatandaşların araçlarını da barikat ya da engel oluşturmak için gasp ettiği ve kullandığı bildirildi.

PKK'lı teröristler tarafından hazırlanan birçok farklı el yapımı patlayıcı tipinin gerek barikatlarda, gerekse bina içlerinde yoğun olarak yerleştirildiği dikkat çektiği belirtildi.

Evlerin içine açılmış tünel girişlerinde ve girişlerin hemen yanlarında amonyum nitrat çuvallarıyla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı tuzaklarının patlatılması sonucunda çok sayıda binanın çöktüğü öğrenildi.

Asker ve polis timleri, operasyonlarda bölgeden PKK'lı teröristleri temizlemek ve huzuru yeniden tesis etmek için son derece uyumlu ve özverili bir şekilde operasyonlara devam ettiği aktarıldı. (DHA)

Başbakan Davutoğlu Diyarbakır'da Gündem Başbakan Davutoğlu Diyarbakır'da Gündem Sınırda PKK/PYD mensubu yakalandı Gündem Bitlis'te 3 terörist öldürüldü Gündem