AB, B planını görüşüyor

"Avrupa Birliği liderleri, Türkiye ile imzalanan mülteci anlaşmasının iptal edilme ihtimali karşısında alternatif çözümleri görüşüyor. " Bu iddia Alman Bild gazetesine ait. İddiaya göre, anlaşmanın iptal edilmesi durumunda B planı, mülteciler için Yunan adalarında kayıt merkezi oluşturmak. Plan, iltica başvuruları reddedilen mültecilerin ülkelerine geri gönderilmesini öngörüyor.

Abone ol

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye "terör tanımını daralt" talebini tartışılırken, Alman Bild gazetesi önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Gazetenin haberine göre, Avrupa Birliği liderleri Türkiye ile imzalanan mülteci anlaşmasının iptal edilme ihtimali karşısında alternatif çözümleri görüşüyor.

Haberde, Türkiye'nin sınırlarını yeniden mültecilerin Avrupa'ya geçişine açması durumunda Yunan adalarında mülteci kayıt merkezleri kurulmasının düşünüldüğü belirtiliyor.

Bir bakanın gazeteye verdiği bilgilere göre, bu durumda mültecilerin kayıtları adalarda yapılacak ve adalara yapılan feribot seferleri kaldırılacak.

Mülteciler adalardan ayrılamayacak ve iltica başvurusu reddedilenler ülkelerine geri gönderilecek.

Haberin devamında, Türkiye'ye yapılan mali yardımın kesileceği ve bu paranın Yunanistan'a verileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Avusturya Başbakanı Faymann istifa etti Dünya Avusturya Başbakanı Faymann istifa etti Dünya Yeryüzünün "ateşi" dinmiyor Dünya Yeryüzünün "ateşi" dinmiyor Dünya