İzmit'te 2 bin yıllık 17 basamaklı tapınak merdiveni bulundu

İzmit'te Sağlık Tanrıçası'nın heykelinin bulduğu bölgede yaklaşık 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen 17 basamaklı tapınak merdiveni bulundu. 3'üncü derece sit alanında yapılan kazı çalışmalarının ortaya çıkarttığı merdivenlerin alt tarafında da bir tünel kalıntısı olduğu tahmin ediliyor.

Abone ol

İzmit'te 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen 17 basamaklı tapınak merdivenine rastlandı.

Daha önce de kadın heykeli bulunan kazı alanındaki mermer basamakların Roma Dönemi'nden kaldığı tahmin ediliyor.

Yaklaşık 2 ay önce 3'üncü derece sit alanında inşaat için bir vatandaşın sondaj yapmak istemesi üzerine müze müdürlüğü gözetiminde başlatılan çalışmalarda "sağlık tanrıçası" heykeli bulunmuş, bu olay üzerine de bölgede arkeolojik kazı çalışmaları başlatılmıştı.

Bölgede çalışmaya devam eden yetkililer, merdivenlerin alt tarafında da bir tünel kalıntısı bulunduğunu ve yapıların sahilden kaleye kadar tünellerle birbirleriyle bağlantılı olduğunu tahmin ediyor.

Kazı çalışmalarının devam ettiği bölgede Kültür ve Turizm Bakanlığının kamulaştırma yapması ve kazıların devam etmesi planlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul merkezli 6 ilde operasyon Yurt Muğla Ortaca'da termometreler hava sıcaklığını 44 derece gösterdi Yurt İETT otobüs sefer saatleri değişiyor Yurt Zabıtanın tezgahına el koyduğu seyyar satıcı ortalığı birbirine kattı Yurt