Sağlık Bakanı'ndan Aydınlık'a koronavirüs açıklaması: Çin'e yardıma hazırız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına ilişkin Aydınlık'a özel açıklamalarda bulundu. Koca, ' Böyle küresel nitelikli bir tehdit karşısında Çinli meslektaşlarımıza elimizden gelebilecek her türlü yardım ve katkıya hazırız' dedi.

Abone ol

Dünya koronavirüs salgınıyla çalkalanırken, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Aydınlık'a önemli açıklamalarda bulundu.

"Çin halkına, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak imkanlarımız dahilinde her türlü yardıma hazırız" diyen Koca, "Bugün gönderdiğimiz uçak içerisinde, ilk aşamada hazırladığımız 100 bin maskeye ek olarak hijyenik korunma sağlayan malzemeler gönderdik" bilgisini paylaştı.

Bakan Koca şöyle devam etti:

'ÇİN YÖNETİMİNİN BAŞARILI OLACAĞINA KUŞKUMUZ YOK'

"Gerektiğinde araştırmalara yardımcı olmak üzere tıbbî uzmanlardan heyet gönderebiliriz.

Böyle küresel nitelikli bir tehdit karşısında Çinli meslektaşlarımıza elimizden gelebilecek her türlü yardım ve katkıya hazırız.

Tüm dünyanın dayanışmaya ve işbirliğine ihtiyaç duyduğu anlar ve konular vardır. Bunlar insanî gerekliliklerdir. Çin yönetiminin bu virüsle mücadele konusunda başarılı olacağına kuşkumuz yoktur. Çin halkının da bu sorunu aşmasında, bizden olabilecek taleplere imkanlarımızla seferber olacağımızı, onları yalnız bırakmayacağımızı bilmelerini isteriz."

Türkiye ayağa kalktı Gündem İTÜ'den deprem raporu Gündem İncirlik Üssü'nde işçi eylemi Gündem Deprem bölgesinde son durum Gündem