1 Nisan'dan itibaren zorunlu

Evinizde yardımcı çalıştırıyorsanız bu haberi dikkatli izleyin. 1 Nisan itibariyle ev işçilerine sigorta yapma zorunluluğu geliyor. Yapmayana ise büyük ceza var.

Abone ol

Ev işçileri için yeni bir dönem başlıyor. 1 Nisan itibariyle evinde yardımcı çalıştıran herkes, çalışanına sigorta yapmak zorunda.

Sigortaları yapılacak yapılmasına ama ev işçileri için iki ayrı durum var. Bir ayda 10 günden fazla çalışan gündelikçilerle ile 10 günden az çalışanların sigortaları farklı yatacak.

Ev işçileri duruma tepkili. Çünkü bir evde 10 günden az çalışanlar, iş kazası ya da meslek hastalığı dışında ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanamayacak.Bu nedenle 10 gün ayrımının kalkmasını istiyorlar.

Evde çalıştırılan işçiler için aylık sigorta maliyeti 44 lira ile 202 lira arasında değişiyor. Bunu ödemeyenler her ay için bin 200 lira ceza ödemek zorunda kalacak.

Haber: Hatice Kara

Kamera: İnanç Saraçoğlu-Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

Ekonomi tıkırında! Ekonomi Şubat ayı dış ticaret verilerini açıkladı Ekonomi Her geçen gün biraz daha borca batıyoruz! Ekonomi Büyüme rakamları açıkladı! Ekonomi