Türkiye için kaygılı bir senaryo çizildi

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, gelecek 2 yıl için hazırladığı Küresel Makro Görünüm Raporu'nda Türkiye için kaygılı senaryolara yer verdi. Kuruluş, Türkiye ekonomisi için resesyon, yani gerileme uyarısı yaptı, "enflasyon körüklenebilir" dedi.

Abone ol

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Küresel Makro Görünüm 2014-2016 raporunu yayınladı. Kuruluş, dünya ekonomisinde gelecek iki yıl için düşük büyüme öngördü. Raporda, Türkiye ile ilgili kaygılı senaryolara yer verildi.

Moody's, düşük varlı fiyatlarının Amerika'da finansman maliyetini artıracağını, bunun son yıllarda servet üzerindeki olumlu etkiyi tersine çevireceğini tespit etti. Rapora göre bu gelişim, küresel ölçekte gayri safi yurtiçi hasılaları yavaşlatacak, bundan en çok etkilenen ülkeler ise Avro Bölgesi, Brezilya, Rusya ve Güney Afrika'nın yanı sıra Türkiye olacak.

Raporda, Türkiye için resesyon, yani ekonomik gerileme senaryosu çizildi, enflasyonun daha da artacağına dikkat çekildi.

TÜRKİYE'YE RESESYON UYARISI

"Artan riskten kaçınma, yükselen piyasalarda sermaye akışlarını yavaşlatacak, para birimlerine basınç yapacak. Bu sırasıyla Türkiye, Brezilya ve Güney Afrika gibi bazı ülkelerde zaten yüksek seviyelerde devam eden enflasyonu körükleyecektir."

Uzman diyetisyen açıkladı: Bu sebzelere dikkat! Ekonomi Taşeron işçileri buluştu Ekonomi "Özelleştirmenin her türlüsüne karşıyız" Ekonomi Yol işçilerinden eylem Ekonomi