İRNA: Füze denemesi ülkenin her cephedeki tehditlere hazırlık

İran yeni balistik füzeler test ettiğini duyurdu. İran'ın bu hamlesi ABD hazine bakanlığının Ocak'taki yaptırım kararlarına meydan okuma olarak değerlendiriliyor.

Abone ol

Füze programı nedeniyle ABD ve BM'nin yaptırım radarındaki İran yeni balistik füzeler test etti.

Tahran yönetimi, 'depolardan fırlattığı yeni füzelerle' balistik test yaptı. Yarı resmi Press TV, 'Vilayetin Gücü' adlı yeni denemenin görüntülerini yayınladı.

Devlete bağlı IRNA haber ajansı da füze denemesini, "Ülkenin her cephedeki tehditlere hazırlığı' olarak abonelerine servis etti.

İran'la nükleer anlaşma sonrası bu ülkeye yönelik yaptırımlar kaldırılmış olsa da, ABD Hazine Bakanlığı 17 Ocak'ta füze programı nedeniyle 11 İran kuruluş ve şirketine yeni yaptırım açıklamıştı. İran'ın bu son hamlesi ABD Hazine Bakanlığı'nın kararlarına meydan okuma olarak değerlendiriliyor.

İran, 10 Ekim'de de İmad balistik füzesini test etmişti. Birleşmiş Milletler'in İran'a uygulanan yaptırımları denetleyen komitesi, füze denemesinin, BM Güvenlik Konseyi yaptırımlarının ihlâli olduğunu açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Yemen'e paralı ABD askeri Dünya Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Türkiye açıklaması Dünya Rusya'da bomba alarmı! Dünya Avrupa Nükleer kazadan kıl payı kurtulmuş Dünya