Suriye için Astana gelişmesi

Kazakistan'ın başkenti Astana’da 23 Ocak'ta yapılacak Suriye toplantısı için hazırlıklar tamamlandı. Suriye devleti ve muhalifler 6 yıldır ilk kez kapsamlı doğrudan görüşmeler yapacak.

Abone ol

Suriye konulu Astana toplantısına katılacak Türk yetkililerden alınan bilgiye göre, 23 Ocak Pazartesi günü başlayacak toplantı için hazırlıklar tamamlandı.

Ankara’da son iki haftadır Türk yetkililerle yoğun temaslarda bulunan muhalefetin temsilcileri, bugün hazırlıklarını tamamlayarak müzakere pozisyonlarını belirledi.

Muhaliflerin, Astana toplantısına, 13’ü müzakere heyeti üyesi ve geri kalanı teknik ve siyasi danışmanlar olmak üzere 50 civarında temsilciyle katılması bekleniyor.

Muhalifler, Kazakistan’a yarın hareket edecek.

Suriye'nin dışişleri danışmanları, istihbarat ve ordu yetkililerinden oluşan heyetine ise Şam yönetiminin Birleşmiş Milletler Temsilcisi Beşar el-Caferi başkanlık edecek.

Kremlin'den Astana açıklaması Dünya Kremlin'den Astana açıklaması Dünya Donald Trump bugün yemin ederek görevine resmen başlayacak Dünya Libya'da bombalı saldırı Dünya