TSK'dan Balyoz davasıyla ilgili açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, beraat kararı kesinleşen Balyoz davasında yargılanan askerlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Yarbay ve daha alt rütbelerdeki muvazzaf askerlerin terfi işlemlerinin yapıldığı belirtildi. Albay'lar için de işlemlerin Yüksek Askeri Şura'da yapılacağı ifade edildi. Askerlere tazminatları da ödenecek

Abone ol

Balyoz davasında beraat eden muvazzaf askerlerin terfilerinin yapıldığı haberleri üzerine Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı.

Açıklamada, 73’ü muvazzaf 220’si emekli olmak üzere 293 askerin davada beraat ettiği hatırlatıldı. Haberlerde muvazzaf bütün askerlerin terfi ettirildiği belirtiliyordu. Genelkurmay, bu konudaki bir ayrıma dikkat çekti.

Açıklamada, Yarbay ve daha alt rütbedeki askerlerin terfi işlemlerinin yapıldığı ve bu işlemin devam ettiği belirtildi.

Ancak Albay'lar için aynı durum geçerli değil. Albay'ların terfisi için Yüksek Askeri Şura'da karar alınması gerekiyor. Açıklamada, Albay rütbesindeki askerlerin durumunun, Ağustos ayında yapılacak olan Yüksek Askerî Şûra’da değerlendirileceği ifade edildi.

Yurt Dışı Görevine seçilen ve tutukluluk nedeniyle görevi iptal edilen askerlerin, rütbe ve statüsüne uygun kadrolara atanacağı belirtildi.

Genelkurmay'ın açıklamasında, askerlerin tutukluluk sebebiyle uğradığı zararların karşılanmaya başlandığı ifade edildi. Muvazzaf askerler, maaşlarının kesilen 3'te 1'lik bölümünü tahsil edecek. Ancak rütbe nedeniyle doğan maaş farkları için yargı yoluna gitmeleri gerekecek. Faizleri için de dava açılması gerekiyor.

Bir diğer konu ise açılan tazminat davaları. Türk Ceza Kanunu'nda yer alan "kişiyi zenginleştirmeme" hükmü tazminat oranını düşürüyor. Beklenti ise verilecek tazminatların kumpas mağduriyetini giderecek ölçüde olması.

ulusalkanal.com.tr

Tayyip Erdoğan: Kişi başı 30 TL Gündem ''Acil olarak 70 bin bilişim uzmanına ihtiyaç var'' Gündem Erdoğan sinyali verdi! Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan yalanlama geldi! Gündem