Rusya'dan Türkiye talimatı

Rusya gümrük kapılarında Türk yolculara ve ihraç ürünlerine engel çıkarıyor. TIR’ları gümrük kapılarında bekleten Ruslar gerekçe göstermedi. Uluslararası Nakliyeciler Derneği yetkilileri, “Türk TIR’larının ‘Tam Tespit’ uygulamasına tabi tutulacağını öğrendik. Tüm ürünler tek tek aranacak” dedi

Abone ol

Rus uçağının düşürülmesi ticareti olumsuz etkiledi. Rusya, Gürcistan ve Ukrayna üzerinden ülkeye giren Türk ihraç ürünlerine gümrük kapılarını kapattı. Bazı Türk TIR’larının geri dönmeye başladığını belirten Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, “Rusya’ya Türk TIR’larının girişinde sürekli sıkıntı yaşıyorduk. Son gelişmeyle Rusya gümrük kapılarını kapattı” dedi.

Rusya’ya hazır giyimden gıdaya, makinadan içeceğe kadar birçok farklı sektörden ihracat gerçekleştiriliyor. Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener “Rusya’ya yılda 36 bin adet sefer yapıyoruz. Ayda ortalama 3 bin sefer. Şu an için 100-150 arası TIR Rus gümrüklerinde bekletiliyor" dedi.

Gürcistan’dan giden TIR’lara açıklama yapılmadığını belirten Şener "Ukrayna’dan gelen TIR’lar için ise ‘Tam Tespit’ yapacağız deniliyor. Yani TIR’lardaki tüm ürünleri indirip tek tek arayacaklar sonra tekrar yükleyecekler. Bu günler sürebilir.” ifadelerini kullandı.

Rusya Tarım Bakanlığı da Türkiye'den ithal edilen tarım ve gıda ürünlerine yönelik denetimi sıkılaştırdığını açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada Türkiye'den ithal edilen gıda ürünlerinin yüzde 15'inin Rus düzenlemelerine uymadığına dikkat çekildi.

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev'in, gerekirse Türkiye'den yaş meyve ve sebze alımını durdurabileceklerini açıkladı. Rusya'nın Türkiye'den gıda ithalatı ağırlıklı olarak sebze, meyve ve et ürünlerinden oluşuyor.

ulusalkanal.com.tr

İran'dan Rusya ve Türkiye'ye itidal çağrısı Gündem Rusya'dan sözlerine düzeltme Gündem Kimyasal maddeden 7 kişi zehirlendi! Acil servis karantinaya alındı Gündem TSK'dan Rusya açıklaması Gündem