Başbakanlık: HDP ile aynı masayı paylaşmanın anlamı kalmamıştır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP ile 30 Aralık'ta yapacağı görüşmeyi iptal etti. Konuyla ilgili Başbakanlık'tan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, HDP'nin söylemlerinin ülkeyi kutuplaştırmaya yönelik olduğu belirtildi, "Bu üslupsuz yaklaşımla görüşmenin, aynı masayı paylaşmanın anlamı kalmamıştır " ifadelerine yer verildi

Abone ol

Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ya yönelik hendek siyaseti AKP ile HDP arasında 30 Aralık günü yapılacak görüşmenin iptal edilmesine neden oldu. Başbakanlık, Başbakan DAvutoğlu ile HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yapacağı görüşmenin iptal edildiğini açıkladı.

Yazılı açıklamada; HDP söylemlerinin ülkeyi kutuplaştırmaya yönelik olduğu, HDP yöneticilerinin sığ bir tutum takındığı belirtildi. "HDP ile aynı masayı paylaşmanın bir anlamı kalmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada, "Son bir hafta içinde, HDP yöneticileri tarafından yapılan açıklamalar, bu anlayış ile taban tabana zıt, ülkeyi kutuplaştırmayı amaçlayan, asgari siyasi nezaketten uzak, milletimizin birlikte yaşama yönündeki kadim kültürü ile bağdaşmayan, çatışma ve gerilimden medet uman sığ bir siyasi tutumun yansımasıdır. Bu yaklaşım ile HDP yöneticileri siyaseti sorun çözme aracı olarak değerlendirecek bir siyasi olgunluğa sahip olmadıklarını bir kez daha ortaya koymuşlardır. Bu üslupsuz yaklaşımla görüşmenin, aynı masayı paylaşmanın anlamı kalmamıştır."denildi.

ulusalkanal.com.tr

2016 felaket yılı mı olacak? Gündem Kağıthane'de şüpheli infaz! Gamze Akkuş İlgezdi'den 'makam aracı' açıklaması Gündem Bombaya tekme atan Adanalı konuştu Gündem Sedat Laçiner gözaltına alındı Gündem