Öcalan'dan “AKP ile sürece devam“ mesajı

Açılım sürecinin resmen ilan edilmesinin birinci yılında Diyarbakır'daki Nevruz gösterilerine Cemil Bayık bombası düştü. PKK'nın Kandil Yöneticisi Bayık Kandil'den canlı olarak Nevruz meydanına seslendi, "AKP’nin ortadan kaldırılması" gerektiğini söyledi. Öcalan'ın yolladığı mesaj ise "AKP ile sürece devam" niteliğindeydi. Öcalan; "taraflar barış arayışından kararlılıkla çıkmıştır" dedi.

Abone ol

Öcalan'la açılım sürecinin birinci yılında bir ilk yaşandı... Herkes Abdullah Öcalan'ın mektubunun okunmasını beklerken KCK Yürütme Konseyi EşBaşkanı Cemil Bayık devekran da göründü. Bayık Kandil'den canlı yayın aracılığı ile Nevruz Meydanı'na seslendi.

Bayık bölünme tehditleri savurdu.

Kandil canlı bağlantısından sonra Abdullah Öcalan'ın mektubu okundu. Kandil'e benzer bir vurgu Öcalan'ın mesajında da vardı. Öcalan'ın sözlerindeki "çok kayıplı dönüşüm" ifadesi dikkat çekti. Öcalan daha önce de açılım başarılı olmazsa "500 bin insanın ölebileceğini" söylemişti.

Ancak Öcalan'la Cemil Bayık'ın mesajları arasında dikkat çeken farklar vardı. Bayık; "AKP ortadan kaldırılmalı" derken Öcalan "taraflar barış arayışından kararlılıkla çıkmıştır" dedi.

Öcalan sadece Nevruz alanına değil Batı'ya da mesajlar yolladı.

Öcalan, açılım süreciyle ilgili "anayasal çözüm" isteğini yineledi, örnek olarak Suriye'nin kuzeyinde "Rojova" olarak adlandırılan PKK kantonlarını örnek gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

O anıt çöplük içinde Gündem İşte liderlerden Twitter tepkisi Gündem 'Türkkan, Akfırat ve Akkoç hakkındaki yakalama kararı kaldırılsın' Gündem Böyle olur TGB'nin Twitter tepkisi Gündem