PKK'nın önerileri CHP'de!

“Ortak akıl heyetiyle Abdullah Öcalan ilan İmralı görüşmeleri sürdürülmeli. Türkçe’nin yanı sıra anadilin kullanılması için tüm engeller kaldırılmalı” Bu öneriler CHP tarafından broşür haline getirilip parti örgütlerine dağtılacak. Çalışmayı Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu açıkladı. Tanrıkulu, Türk vatandaşlığı yerine de eşit vatandaşlık tanımını savundu.

Abone ol

CHP’nin açılım sürecine ilişkin HDP ile paralellik taşıyan siyasetleri, parti resmi politikası olarak broşür haline getirilecek.

Konuyla ilgili açıklama, CHP Gene Başkan Yardımısı Sezgin Tanrıkulu'ndan geldi. Cumhuriyet gazetesine konuşan Tanrıkulu, açılım sürecine ilişkin CHP'nin fikirlerini anlattı.

Tanrıkulu, ilk olarak PKK lideri Abdullah Öcalan’ın gündeme getirdiği, akil adamlar heyetine benzer bir heyetin çalışması gerektiğini belirtti. "Ortak Akıl Heyeti" adı verdikleri heyetin İmralı’da Öcalan ile görüşmeleri sürdürmesi gerektiğini savundu.

Öcalan’ın bir başka olmazsa olmaz şartı “Hakikatleri araştırma komisyonu”ydu. Tanrıkulu, da "Gerçekleri Araştırma Komisyonu" kurulmasını, bu komisyonun Meclis'te çalışmasını istedklerini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, “Türkçenin yanı sıra ana dilinin öğrenilmesi, kullanılması konusunda tüm engellerin kaldırılması CHP’nin önceliğidir” ifadesini kullandı.

Türk vatandaşlığı kavramının anayasadan kaldırılmasını savunan PKK ve HDP’nin bunun yerine koyduğu tanım da CHP’nin önerileri arasında yerini aldı. Tanrıkulu, "eşit vatandaşlık" temelinde bir siyasal sistem istediklerini söyledi.

Tanrıkulu bu önerilerin kişisel bir görüş değil CHP’nin parti siyaseti olduğunu vurguladı. Tanrıkulu, önerilerin yakında broşür haline getirilerek parti örgütlerine dağıtılacağını da ekledi.

ulusalkanal.com.tr

Taşeron işçilik, modern kölelik ya da açlıkla terbiye Gündem ''Adalar Vatan'dır! Vatan geri alacak!'' Gündem Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'ndan koalisyon seneryoları Gündem Oktay Sinanoğlu'na veda Gündem