TSK'da kumpas soruşturması

"Milli orduya kumpas" itirafının ardından Genelkurmay Başkanlığı'nda başlatılan soruşturmada önemli gelişmeler yaşanıyor. İzmir'de Fethullahçıları soruşturan Deniz Askeri Hakim Yarbay Taner Güçlü, Karargâh'ta yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdi. Güçlü'nün soruşturma dosyasındaki delillerin de Ankara'daki soruşturma kapsamına alındığı öğrenildi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın "Milli orduya kumpas" itirafının ardından Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı.

Güney Deniz Saha Askeri Savcılığı'ndaki Fethullahçı örgütlenmei ve kumpas soruşturma dosyası Genelkurmay'a getirildi. Dosya, Genelkurmay yetkilileri tarafından bir ay boyunca incelendi. İncelemenin ardından Deniz Askeri Hakim Yarbay Taner Güçlü, Ankara'ya çağrıldı ve karargahta bilgisine başvuruldu.

İzmir "Askeri Casusluk" davasındaki savunmasında "avcı iken av oldum" diyen Güçlü, Genelkurmay Askeri Savcılığına başına gelenleri anlattı. Güçlü'nün Donanma'daki kumpasın izini sürerken elde ettiği bilgileri de savcılıkla paylaştığı öğrenildi.

Güçlü, başına gelen somut olaylarla, elde ettiği bilgileri aktardı ve karargahtaki kumpas soruşturması adım adım derinleştirildi.

Savcı Zekeriya Öz'e ihbar gönderirken görüntülenen kumpas elemanının görüntüleri dosyada yer alıyor. F tipi örgüt elemanlarının birlerine yazdıkları "soruşturuluyoruz, dikkatli olun, temizlik yapın" konulu uyarı mektupları da soruşturma dosyasındaki önemli belgeler arasında.

Askeri Hakim Güçlü, F tipi örgütlenmenin çalışmalarına tanık olan bir şahısa da ulaşarak gizli tanık ifadesini aldı. Gizli Tanık IQ'un ifadesinde Amerika'daki eğitimi sırasında ve Türkiye'ye döndükten sonra bazı denizci subaylar ile F Tipi örgüt arasındaki temaslara ilişkin bilgiler verdi.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Anayasa Mahkemesi'ne Gül'den yeni atama Gündem Erdoğan'ın dediği oldu! Gündem İşte MİT'in Fethullah Gülen raporu! Gündem 'Böyle bir şey olmaz' Gündem