Eskişehir’de kısa süreli elektrik kesintisi

Eskişehir’de meydana gelen kısa süreli elektrik kesintisinin, ana dağıtım trafosunda meydana gelen arızadan kaynaklandığı öğrenildi.

Abone ol

Saat 18.55 sıralarında meydana gelen elektrik kesintisi, şehrin bir kısmını karanlığa bürüdü. Kesinti, şehrin işlek caddelerinde vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kesintiye hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, cep telefonlarının flaşlarıyla yürümeye çalıştı. Bazı iş yerleri, hırsızlık olaylarına karşı tedbir almak için içinde önlem aldı. Polis ekiplerinin de kuyumcu dükkanlarının yoğun olduğu bölgelerde önlem aldığı bilgisine ulaşıldı.

Adalar mevkiinde bulunan ana elektrik trafosunun yer altından geçen kablolarının patlaması üzerine, bölgede bulunan ev ve iş yerlerinde elektrik kesintisi yaşandığını öğrenildi. Olay yerine ilk ulaşan itfaiye ekipleri olası bir yangının önüne geçmek için kontrol yaptı. Bir süre sonra trafonun olduğu bölgeye arıza onarım için Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) ekipleri geldi. Ekipler, arızalı kabloları ayırarak tekrar enerji dağılımını sağladı.

MUM IŞIĞINDA OYUN KEYFİ

Öte yandan, yaklaşık 40 dakika süren kesintide bazı vatandaşlar bulundukları kahvehanelerden kalkarken, kimisi ise mum ışığında oturmaya devam etti. Mum ışığında kağıt oynamaya çalışan bazı vatandaşlar ise çevreden geçenleri güldürdü. Kesintiye aldırış etmeden oyun oynayan vatandaşların arkadaşları da cep telefonuyla masaya ışık tutarak destek sağladı. İHA

Narenciye bahçesini petrol bastı Yurt Sınırda mülteci operasyonu: 15 gözaltı Yurt Kendisini vuran arkadaşını korumak için 'Düştüm' dedi Yurt 'Bizim kimseye düşmanlığımız olmadı' Yurt