"Lego oyunu sanıyorlar"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, açılım süreciyle ilgili konuştu, "6-7 Ekim olayları öncesindeki noktadayız" dedi. Kandil'in yönlendirildiği ve enfeksiyon kaptığını belirten Akdoğan, "Kobani şöyle oldu, Afrin böyle oldu, orayı şurayla birleştiririz... Bir lego oyunu oynadıklarını sanıyorlar. Bizler Türkiye'de kesinlikle ameliyata müsaade etmeyiz" diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, açılım süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Akdoğan, "Hükümet İmralı heyetinde değişikliğe gidecek" iddiasına yanıt verdi. "Ne böyle bir şeyin gündemde ne de hükümetin heyetle ilgili bir tasarrufu var" diyen Akdoğan, sürecin ilerlemesi için kamu düzenini şart koştu, hükümet olarak 6-7 ekim eylemleri öncesindeki noktada olduklarını söyledi.

Akdoğan, KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık'ın "Afrin düşerse açılım biter" sözleriyle ilgili konuştu.

Akdoğan, Kandil'in enfekte olduğunu ve yönlendirildiğini söyledi.

"Bölgesel gelişmelerde bir enfekte olma durumu görülüyor Kandil'de. Hem silahın bölgesel gelişmelerde çok fazla ön plana çıkması, birtakım örgütler vs. hem de birtakım enfeksiyonların olduğu, birtakım yönlendirmelerin olduğu anlaşılıyor. Çözüm sürecinin arkasında duracaklarsa, sürecin ruhuna uygun laflar edilmesi lazım. Böyle tehditlerle, şantajlarla olmaz"

"Açılımın nihai amacı örgütün silah bırakması" diyen Akdoğan, HDP heyetinin İmralı Cezaevi'ne gidişini ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yurtdışı sehahati sonrası değerlendireceklerini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Vatikan'dan AK Saray açıklaması Gündem Kaldırıldı! Gündem 'Çuval olayı sadece geçmişe değil, geleceğe yönelik bir eylem' Gündem Tarih belli oldu! Gündem