HDP telaşlandı! İşte o açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt sorunu yoktur" sözlerin, MGK bildirisinden "çözüm süreci" ifadesinin yer almaması, Suriye'nin Kuzeyine yönelik Türkiye'nin atacağı adımlar HDP'nin İmralı heyetini da telaşlandırdı. HDP heyeti, Türk Ordusunun Suriye'nin kuzeyine yapacağı askeri harekat ile yurt içindeki operasyon hazırlıklarının açılım sürecini etkileyeceğini vurguladı. Koalisyon hükümeti çalışmalarında "açılımın bitirilmesi" şartının masaya konuşulmasının da "alarm zillerinin çalması" anlamına geldiği belirtildi.

Abone ol

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon hazırlığı HDP'yi de tedirgin etti. HDP'nin İmralı heyeti yazılı bir açıklamayla, operasyonun açılımı da olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Yazılı açıklamada, hem sınır ötesi hem de yurt içindeki operasyon hazırlıklarına dikkat çekildi. Koalisyon çalışmalarında da "açılımın bitirilmesi" şartının tehlike olduğu ifade edildi.

Açıklamada şunlar denildi: "Rojava ve Suriye ekseninde gelişen bölgesel savaş tehditleri, içeride çatışmasızlığı ortadan kaldırmaya yönelik operasyonel süreçler, çözüm süreci açısından dikkate alınması gereken çok ciddi uyarı sinyalleri olarak değerlendirilmelidir. Bu bağlamda yürüyen koalisyon süreci ile ilgili içeride ve dışarıda savaşı önceleyen tartışmalar üzerinde yoğunlaşılması ve Çözüm Sürecinin bitirilmesi koşulunun AKP tarafından basit bir pazarlık unsuru olarak ele alınması, demokratik geleceğimiz ve toplumsal barışımız açısından alarm zillerinin çalmaya başladığının işaretidir."

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tutumu nedeniyle açılımın tıkandığı belirtildi. Yeni oluşacak hükümetin süreci devlet politikası haline getirmesi istendi. "Vakit geç olmadan, bir tek yurttaşımızın burnu kanamadan, bölgesel bir barış hamlesi mümkündür" ifadelerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

Meclis Başkanlık Divanını oluşturacak partiler arasında anlaşmazlık sözkonusu Gündem Bağımsızlığın 204. yılı Gündem Çin'i hedef alan kampanyayla ilgili bölgeyi yakından tanıyan gazeteci Ruhsar Şenoğlu konuştu Gündem Markasız sucuk ve köfte satamayacak Gündem